Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

AMBITIEUS JEUGDBELEID BIJ LIEMPDSE VOETBALVERENIGING

Voetballers DVG dribbelen er op los

Voetbalclub DVG werkt aan een ambitieus jeugdplan in Liempde. Samen met de Rabobank houdt de club al enkele vrije voetbaltrainingen voor kinderen tot 8 jaar. Die lokten de voorbije weken twintig jonge spelers. Het meisjesvoetbal zit ook in de lift; DVG begroette onlangs tien enthousiaste meisjes.

De trainers Frans van Giersbergen, Marcel van de Loo, Kees Voets, Ad van de Loo en Toon van Houtum zorgden ervoor dat de jeugdvoetballers de eerste beginselen van het voetbal kregen bijgebracht. Ze leerden schieten met de bal en natuurlijk dribbelen. De trainers werden ondersteund door de D-spelers Ryan Thomassen en Casper de Maeyer. Na de laatste circuittest kregen alle deelnemers een dribbeldiploma uitgereikt. Voor de trainers Van de Loo en Van Houtum was er een getuigschrift als dank voor hun jarenlange inzet.

Zaterdag 28 mei houdt de jeugdactiviteitencommissie van DVG een toernooi voor mini's en F-pupillen. Dit Rabo DVG Hart van de Meierij-toernooi telt 37 deelnemende teams, waarvan er 22 uitkomen bij de F'jes. Clubs die meedoen zijn Ollandia, Boskant, RKSV Schijndel, WEC, Best Vooruit, Wilhelmina Boys, RKVV Sint-Michielsgestel, BMC, ELI, Sparta '25, RKVV Helvoirt, Nemelaer, Berghem Sport en Margriet. Dit deelnemersveld wordt nog gecompleteerd met teams van Blauw Geel '38, Avesteijn, SBC en Unitas '59. Het minitoernooi start om 09.30 uur, de eerste F-teams beginnen om 12.30 uur. (Foto: DVG).