zaterdag 28 mei bij de kleine aarde

Boxtel Isoleert sluit actie
af met 'energielabeldag'

De Energiecoöperatie Boxtel is vorig jaar gestart met de actie 'Boxtel Isoleert', een spouwmuurisolatieprogramma waaraan huiseigenaren deel konden nemen. Het initiatief wordt op zaterdag 28 mei in het bezoekerscentrum van De Kleine Aarde afgesloten met een 'energielabeldag'.

Alle wijken in de gemeente Boxtel maakten afgelopen jaar kennis met 'Boxtel Isoleert'. Zeventig woningeigenaren hebben hun huis laten isoleren via het project, dat door de gemeente Boxtel en de provincie Noord-Brabant wordt ondersteund. Verlaging van de CO2–uitstoot, verhoging van het wooncomfort en een forse besparing op de stookkosten van zo'n vijf euro per vierkante meter geïsoleerde muur per jaar waren de uitgangspunten. Via bijeenkomsten in gemeenschapshuizen, op voetbalvelden, in cafés en andere plekken werden de bewoners geïnformeerd over de mogelijkheden.

Zaterdag 28 mei vindt de afsluitende bijeenkomst plaats in het bezoekerscentrum van De Kleine Aarde. Geïnteresseerden zijn vanaf 10.00 uur welkom. Om 12.30 uur wordt, voor alle deelnemers, een energielabelmiddag georganiseerd. Zij kunnen dan, op kosten van de gemeente Boxtel, hun (nieuwe) energielabel definitief laten maken.


Groene Draad langs tien
eetbare plekken in Boxtel

Tien eetbare siertuinen vormen de fiets- en wandelroute van De Groene Draad. Die organiseert Eetbaar Boxtel zondag 12 juni de derde keer. Tussen 11.00 en 16.00 staan de mensen in Boxtel en Liempde klaar om met veel enthousiasme te vertellen over hun groene projecten. Dat varieert van Herenboeren, een boomgaard met oude fruitrassen, buurtmoestuinen en andere mooie eetbare plekken.

Eetbaar Boxtel organiseert allerlei activiteiten om mensen meer bewust te maken en in contact te brengen met gezond, lekker en duurzaam voedsel uit eigen regio. Afgelopen jaar hebben ze een aantal succesvolle projecten georganiseerd zoals de buurt-plant-dagen waarbij er op diversen plaatsen eetbare struiken geplant werden door bewoners in de wijk. De eerste foodwalk in Brabant is in Boxtel gerealiseerd en er zijn meer buurtmoestuinen gekomen. Nu voor de derde keer De Groene Draad. Eetbaar Boxtel nodigt belangstellenden uit om te komen en te zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van gezond, lekker eten dichtbij huis. ?Zie de site www.eetbaarboxtel.nl voor meer informatie.