Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Liempdse avonddriedaagse met een 'Oliempisch tintje'

'Dopingcontrole' voor alle jeugdige wandelaars

Nog twee dagen brandt het 'Oliempisch vuur', dat gisteren door burgemeester Mark Buijs ontstoken werd, boven de dorpsput in Liempde. Buurtvereniging Den Berg organiseert dit jaar voor de vijfendertigste keer de Liempdse avonddriedaagse en speciaal voor deze lustrumeditie gaf de club het wandelevenement een 'Oliempisch' tintje.

Met een knipoog naar de komende Olympische Spelen in Rio is Liempde voor drie dagen omgetoverd tot 'Oliempisch dorp'. Café Het Wapen van Liempde heet eventjes de 'Liempdse Bavaria Kroeg' en bij verschillende pauzeposten kunnen wandelaars meedoen aan allerlei sportieve activiteiten. Liefst 415 deelnemers liepen gisteren vijf of tien kilometer door het dorp en het buitengebied van Liempde. Voor de kinderen was het nog best spannend. Het evenement startte namelijk met een ludieke actie: een controle op verboden middelen. Want de kinderen oogden bijzonder sportief en dat was toch wel verdacht...

Dopingcontroleurs Silvia Broeders en Annemarie Verhagen loodsten de jonge wandelaars stuk voor stuk de 'gevreesde' witte caravan in. Daar werden ze onderworpen aan een dopingtest. De kinderen die onverhoopt betrapt werden - Verhagen en Broeders stopten stiekem witte zakjes met poeder in de tassen van de jeugd - kregen, uiteraard tot hun grote hilariteit, een 'strenge' vermaning. Uiteindelijk mochten álle wandelaars, doping of geen doping, starten met de wandeltocht. (Foto: Peter de Koning).