LIEMPDSE VOETBALLERS VEROVEREN KNVB-BEKER

DVG 2 schrijft clubgeschiedenis

De voetballers van DVG 2 hebben zondag de KNVB-districtsbeker gewonnen. De Liempdenaren die uitkwamen in de reserve derde en vierde klasse, wonnen in sportpark De Schellen in Nistelrode van RKHBS 2 uit Heerlen. Niet eerder werd door DVG zo'n puike prestatie behaald; voorzitter Toon van Ruremonde stelt dat de mannen van het tweede elftal voetbalgeschiedenis hebben geschreven.

De eerste helft begon afwachtend. Na deze fase waren er over en weer diverse kansen te noteren. Arno Habraken had de beste mogelijkheid om de score te openen. Zijn schot werd door de keeper echter vakkundig gekeerd. Ook RKHBS kreeg kansen. Een schot werd, buiten bereik van iedereen, vol op de kruising geschoten. De Limburgers waren fysiek sterker en de duels waren stevig. Vooral de Liemdse verdedigers hadden hun handen vol aan de sleurende en trekkende aanvallers uit Heerlen.

Bij een actie in het Liemdse strafschopgebied kopte Willem Voets de bal weg. De RKHBS-speler die bij hem stond, wilde met een omhaal scoren. Zijn schoen kwam vol in het gezicht van Voets en de supporters dachten aan een bloedneus. Hij had echter een flinke snee bovenop de neus die minutenlang werd verzorgd door de aanwezige EHBO'ers. Al die tijd speelde DVG met tien man. Gehavend kon Voets de eerste helft uitspelen, maar hij had toch te veel last en werd in de rust vervangen.

Een schot van aanvoerder Habraken werd met een snelle reactie door de keeper tegen de paal getikt. Kort voor rust liet ook Ronald Martens zien goed in vorm te zijn. Zijn inzet werd met een prachtige redding onschadelijk gemaakt. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

STRAFSCHOP

Na de pauze was er vooral balbezit voor RKHBS en had DVG moeite om de bal voorin vast te houden. Kansen werden dan ook niet of nauwelijks gecreëerd. RKHBS raakte vooral geïrriteerd en het arbitrale trio begon daar genoeg van te krijgen en deelde een paar gele kaarten uit. Ondanks het Limburgs veldoverwicht werd er niet gescoord.

Tien minuten voor tijd was het Aaron van Dooren die geloofde in een diepe bal. De RKHBS-keeper werd omspeeld, maar Van Dooren speelde de bal eigenlijk te hard en die zou over de achterlijn gegaan zijn. De doelman dook evenwel naar de bal en in plaats van zijn hand terug te trekken werd de Liempdse speler gevloerd. De scheidsrechter was resoluut in zijn beslissing: penalty. Deze werd vlekkeloos ingeschoten door Bart van Ruremonde.

Met nog een aantal minuten op de klok was het RKHBS dat het tempo nog maar eens opvoerde en dit leverde wel een aantal hoekschoppen en vrije trappen op. Maar de bal wilde maar niet goed vallen of werd op tijd geblokt. Na het fluitsignaal was de ontlading groot bij de spelers, technische staf en de supporters. Het kampioenschap was het mooiste cadeau dat de spelers konden geven aan de afscheid nemende trainer Joop Onink. Ook bij terugkomst in de feesttent in Liempde werd de prestatie uitbundig gevierd.

De enige speler die een blijvende herinnering hieraan zal over houden is Willem Voets. Het litteken op zijn neus zal voor altijd een mooi verhaal opleveren...

FOTO BOVEN: De bekerwinnaars van DVG poseren op neutraal terrein in Nistelrode. DVG 2 won de KNVB-beker van RKHBS uit Heerlen en boekte daarmee een unieke prestatie. (Foto: DVG).