CONCOURS HIPPIQUE VOOR PAARDEN/PONY'S

Dommelruiters tonen grote vorm in Liempde

Liempde was afgelopen weekend het decor van een tweedaags concours hippique. Plaatselijke rijvereniging De Dommelruiters begroette veel combinaties met paarden (zaterdag) en pony's (zondag) en er kon meegedaan worden aan verschillende wedstrijdonderdelen, zoals springen, dressuur.

Het concours in Liempde bood deelnemers de kans om zich te kwalificeren voor het Brabants kampioenschap dat in augustus in Nijnsel wordt gehouden. De leden van De Dommelruiters die zaterdag in actie kwamen, boekten fraaie resultaten in eigen huis. In de klasse M1 reden Lotte van den Heuvel met Pipijn en Milou van Schijndel met Clunora. Hun proeven werden beoordeeld door twee juryleden. Lotte behaalde een score van 60.25 procent, Milou kwam tot 58.58 procent.

HINDERNIS

Daan van de Sande reed in de klasse L2 met Wannebee en behaalde de vierde prijs met een score van 68 procent. In de klasse L1 reden drie leden van De Dommelruiters mee: Monique van de Sande met Hercules, Juul Tan met Flo en Lisa Bekkers met Hyperion. Juul behaalde de tweede prijs met 66.83 procent, Monique legde beslag op de vierde prijs met 66 procent en met een score van 60.67 procent viel Lisa buiten de prijzen; ze werd veertiende. Ook in de tweede proef werd goed gereden. Juul werd tweede met 67.67 procent, Monique eindigde op de derde plaats met 65.5 procent.

Daan van de Sande nam op Liempdse bodem met Wannebee deel aan de springwedstrijd. In de klasse BB-B behaalde hij een eerste prijs. In de klasse B liep het iets minder. Wannebee nam een balk mee bij hindernis 5 waarmee de ruiter vier strafpunten kreeg en geen podiumplaats meer kon behalen.

FOUTLOOS

De ponyruiters hadden het zondag minder getroffen. 's Ochtends was het nog droog maar in de middag ging het steeds meer regenen. Lisa Bekkers kwam in de klasse DE/Z2 met drie pony's aan de start: Jonkers' Pieter, Anjershof Harmony en Nocturn van de Beekerheide. Het was een succesvolle dag voor de Liempdse; ze legde beslag op de plaatsen 1, 2 en 3 met scores van 70.96, 69.17 en 68.01 procent.

Fleur van de Sande zadelde Navarana's Sinclair in de klasse DE/Z1. Haar proef werd beoordeeld met een score van 61.32 procent, goed voor een zevende plaats. Koen van de Sande had meerdere ijzers in het vuur, in de klasse DE/M1 behaalde hij met Jimmy een score van 58.17 procent. In de klasse DE/L2 wist hij met Reekamp's Silvano beslag te leggen op de vijfde prijs met 63.83 procent. Met die pony sprong hij de sterren van de hemel, in het basisparcours foutloos met 78.5 stijlpunten en in de barrage ook foutloos maar nu 82.5 stijlpunten en een eerste prijs.

Luuk van de Sande reed met Storm van de Laarbeekhoeve in de klasse C/L1 naar een derde plaats en noteerde een score van 58.08 procent. Ook met Storm waagde hij zich in het springparcours. In de klasse BB reed hij foutloos en was een zesde plaats voor hem weggelegd. In de klasse B was er een weigering op hindernis 7. Het gevolg: vier strafpunten en geen podiumplaats. In de dressuurring streed Luuk met Fabiola in de klasse C/L1. Hier behaalde hij een knappe eerste prijs met 61 procent.


Concours

hippique

in Boxtel

De Boxtelse ruitersportvereniging Sint-Martinus houdt zaterdag 4 en zondag 5 juni vanaf 10.00 uur haar jaarlijkse concours hippique in de buitenlucht. Het sportieve evenement Concours Hippique Outdoor Boxtel (CHOB), waaraan wordt deelgenomen door zo'n vijfhonderd paard- en ponycombinaties, wordt gehouden op de landerijen van de familie Van der Heijden aan de Jacob Reutenlaan in het buitengebied van Lennisheuvel.

Het concours hippique is tevens de derde selectiewedstrijd in de kring Hart van Brabant. Alleen de allerbeste combinaties uit vijf gereden selectiewedstrijden kunnen zich kwalificeren voor de Brabantse kampioenschappen die in augustus plaatsvinden in Nijnsel.

Zaterdag 4 juni strijden de pony's om de kwalificaties en het eremetaal. Zondag 5 juni is het de beurt aan de paarden. Zowel in de individuele spring- en dressuursport wordt gestreden om de roem van deze derde KNHS-selectie, maar ook het teamdressuur zal niet ontbreken. Bezoekers kunnen genieten van optredens van veel pony- en paardviertallen.

LIFESTYLE

Vanzelfsprekend vormt de paardensport de hoofdmoot op het CHOB, maar ook zijn er volop andere activiteiten die de moeite van een bezoek waard zijn. Zo is er een strodorp met ruitersportartikelen, tuinmachines en lifestyle-artikelen. Het terrein is op beide dagen toegankelijk via de Jacob Reutenlaan. De entree is gratis.