Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

programma voor alle hardlopers start op 16 juli

Run to the Start bij AV Marvel:
samen trainen voor 'Eindhoven'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Als ik van mijn woonplaats Veldhoven naar Boxtel rijd voor een training, zie ik onderweg zóveel mensen alleen hardlopen. Ik zou ze het liefst willen vragen om deel te nemen aan Run to the Start", vertelt Angela Mensink enthousiast. Ze is sinds 2009 actief als trainster bij Marvel, komt uit een 'lopersfamilie' en zette vorig jaar de eerste editie van Run to the Start op. ,,Dit is een geweldige club, ik hoop dat mensen door dit programma werken hoe fijn het is om samen met andere lopers te trainen."

In twaalf weken trainen beginnende en gevorderde hardlopers voor één doel: deelname aan de tien kilometer of de halve marathon in Eindhoven in oktober. Ze worden daarbij intensief begeleid. ,,Deelnemers stimuleren en motiveren elkaar tijdens trainingen, dat maakt het zo leuk om hieraan deel te nemen. Daarnaast wordt ook uitgebreid stilgestaan bij allerlei elementen die met hardlopen samenhangen, zoals techniek, blessurepreventie en drinken tijdens het lopen", legt Mensink uit. Run to the Start bestaat uit drie trainingen per week: op maandag- en donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur en zaterdagochtend.

Op 16 juli, tijdens de start van het programma, wordt met alle deelnemers een intakegesprek gehouden. Mensink: ,,Daarin worden doelen besproken, welk niveau de lopers hebben en of ik nog ergens rekening mee moet houden, bijvoorbeeld met blessures." De trainster van Marvel geeft aan dat Run to the Start geschikt is voor beginners en gevorderden. Mensen die deelnemen aan het het trainingsprogramma voor de halve marathon, moeten minimaal anderhalf uur kunnen lopen in een tempo van 9 kilometer per

Postduiven

Van de Langenberg
bezet ereschavot op
vlucht uit Troyes

De Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost bracht zaterdag 305 duiven in de strijd op de vlucht vanuit het Franse Troyes. Roland van de Langenberg eiste de eerste drie plaatsen van het clubklassement op.

Naast het ereschavot bezette Van de Langenberg ook de posities 13, 16 en 19 op de circa 378 kilometer lange vlucht.

Overige uitslagen: 4. Frans v. Laarhoven; 5, 18 en 23. Frans Kapteijns; 6. Frans v. Hamond; 7. Marco & Nicole Verbeek; 8, 12, 14, 15, 21 en 22. combinatie Van Rooij/Platenburg; 9 en 25. Theo v.d. Langenberg; 10 en 11. Ad Blummel; 17 en 24. Berrie v.d. Brand/Jaap Rademaker; 20. Twan Pagie.

uur. Deelnemers aan de 10 kilometer moeten minstens 7 kilometer kunnen lopen in een tempo van 8 kilometer per uur. ,,Iedereen moet de kans krijgen hieraan mee te doen", stelt Mensink.

goede sfeer

Met behulp van een schema gaan deelnemers aan de slag. Mensink heeft gekozen voor gevarieerde trainingen. ,,De ene keer werk je een schema op de baan af, de andere keer ga je richting Heult of Sparrenrijk", legt ze uit. Daarnaast wordt aandacht besteed aan oefeningen om de looptechniek te verbeteren. Deelnemers die onverhoopt een keer niet kunnen trainen, kunnen deze training met behulp van het schema op een ander moment afwerken. De trainster koos bewust voor Eindhoven als loopdoel. ,,Daar heerst een goede sfeer, met bandjes op een aantal plekken en veel toeschouwers die de deelnemers aanmoedigen. Het is mooi om naar zo'n groot evenement toe te werken. Reken maar dat ik net zo gespannen ben als de deelnemers op 9 oktober..."

Deelname aan het twaalf weken durende programma kost 45 euro per persoon (exclusief inschrijving voor de wedstrijd in Eindhoven). Aanmelden is tot 9 juli mogelijk via e-mailadres ledenadministratie@avmarvel.nl. Tijdens Run to the Start zijn deelnemers drie maanden lang lid van de Atletiekunie en dus verzekerd. Meer informatie: www.avmarvel.nl.


Atletiekbaan

Marvel tijdelijk

zonder toplaag

Aannemer Antea Group uit Oosterhout is eind april gestart met de renovatie van de atletiekbaan van Marvel in sportpark Den Wielakker. De toplaag van kunststof is inmiddels verwijderd. Begin juni wordt het baangedeelte opnieuw aangebracht.

Ook de technische onderdelen krijgen een opknapbeurt. Zo komen bij het gedeelte voor hoogspringen nieuwe plateaus, het gravel bij de sector voor kogelstoten wordt vervangen en ook bij de gedeeltes voor discuswerpen, polsstokhoog- en verspringen worden aanpassingen gedaan. De nieuwe verspringbakken zijn inmiddels gereed en de ondergrond bij de aanloopgedeeltes is ook aangebracht. De goten bij de binnenbaan worden deze week verwijderd. Daarvoor in de plaats komen nieuwe kunststof goten.

Het streven is eind juni klaar te zijn met de werkzaamheden, zodat de vereniging op zaterdag 2 juli de Athletics Champs voor pupillen kan organiseren. ,,Een strakke planning", zei Karel Veldhuizen eerder in Brabants Centrum. Hij is verantwoordelijk voor de accommodatie van Marvel. ,,Halverwege juni kijken we of we op schema liggen. Anders organiseren we de wedstrijd bij een andere atletiekvereniging."

FOTO BOVEN: De atletiekbaan van Marvel ziet er maar kaal uit zonder toplaag. Het streven is dat de werkzaamheden eind juni zijn afgerond. Waar de jeugdleden momenteel gebruik maken van de accommodatie van rugbyclub Ducks, zoeken loopgroepen andere plekken in Boxtel op. (Foto: Peter de Koning).