Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

volgend jaar in reservehoofdklasse

Mannen- en vrouwenteam MEP dwingen promotie af

HOCKEY

Met een ruime overwinning (5-1) tegen Zwart-Wit uit Breda heeft het derde mannenteam van MEP zondag het kampioenschap binnengehaald. Sportpark Molenwijk was goed gevuld met zo'n 150 toeschouwers. De eerste helft verliep wat stroef en na een discutabel doelpunt in het voordeel van MEP dwong Zwart-Wit een strafbal af. Ruststand 1-1. Maar in de tweede helft gaven de mannen van MEP gas en viel het ene na het andere fraaie doelpunt.

De ploeg is liefst tweemaal op rij kampioen geworden. Vorig jaar promoveerden de hockeysers naar de reserve-overgangsklasse en dit jaar dus naar de reservehoofdklasse. Voor dit jaar was het doel gesteld om bij de eerste zes te eindigen, dat doel is dus ruimschoots overtroffen.

Het team bestaat uit vijftien man met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar. Doordat een grote groep al ruim twintig jaar met elkaar hockeyt, kent iedereen zijn taak om in het belang van het team te spelen. Een aantal spelers heeft meerdere jaren in het eerste elftal van MEP gehockeyd, dus de kwaliteit is zeker aanwezig. Volgend jaar zal dit team het tweede elftal gaan worden en zal het uitkomen in de reservehoofdklasse. Tegenstanders worden dan de tweede teams van grote hoofdklasseclubs als Oranje-Rood (voorheen Oranje-Zwart), 's-Hertogenbosch, Push en Tilburg.

Tweede vrouwenteam

Niet alleen de mannenploeg promoveert naar de reservehoofdklasse, ook het tweede vrouwenteam dwong zondag promotie af. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Oss met 3-1 en kan op de ranglijst niet meer ingehaald worden door andere andere teams in de poule.

OP DE FOTO: Het derde mannenteam van MEP. Boven v.l.n.r.: Joost Spikmans, Jan-Willem Westen, Sander van Esch, Rick van Mil, Jacques Haans, Han van Ewijk, Willem-Jan StrĂ¼ber, Sander van Eijndhoven, Tom StrĂ¼ber. Onder v.l.n.r.: Luuk Hendriks, Bram Langenhuijsen, Joost Klaasen, Menno Messchaert, Tom Spee, Stefan Felix. (Foto: Gerard Schalkx).