Afbeelding
Foto: HCB '92

roef! en nuenen zijn te sterk

Honk- en softbalploegen Ducks lijden nederlagen

Voor de softbalsters van Ducks stond een uitwedstrijd tegen Roef! op het programma. De ploeg uit Moergestel bleek te sterk voor het Boxtelse team: 9-2. Dat gold ook voor de tegenstander van de honkballers van Ducks. Nuenen won met 11-8.

De eerste inning tussen Ducks en Roef! ging snel voorbij. Beide ploegen wist niet te scoren, mede door twee vangballen van linksvelder Laura van Zetten. In de tweede inning opende de ploeg uit Moergestel de score door een veldfout van Ducks. De Boxtelse dames vrouwen herpakten zich en wisten twee vangballen te maken, waaronder een fraaie in het rechtsveld van Jooske Dörfel. Ondanks dat alle honken bezet waren, bleef het bij één punt voor Roef!

Vlak daarna kwam Ducks terug door in de derde inning twee punten te scoren uit goede honkslagen van Evelien Gerrits en Inge van Geel. Na fraai pitch- en veldwerk aan de kant van Ducks lukte het de tegenstander uit Moergestel in de vijfde inning pas weer te scoren, drie punten in totaal. In de zesde inning bleek de slagploeg van Roef! te sterk en kon Ducks geen punten maken. Na een spannende wedstrijd tot aan de vijfde inning, bleek de tegenpartij toch echt te sterk en bleef de winst in Moergestel.

regenachtig

Ook voor de honkballers stond een uitwedstrijd op het programma. Ducks begon in Nuenen sterk aan slag en door een mooie tweehonkslag van Remco van Nistelrooij kwamen zowel Yannick Brechenmacher als Jan van der Wielen over de thuisplaat om zo de score te openen. Van Nistelrooij zelf kwam ook nog binnen en de stand was 0-3.

De weersomstandigheden waren slecht en startend werper Jeroen van Nes had moeite met zijn controle in het regenachtige weer. Hiervan profiteerde Nuenen en door slim te spelen wist zij dan ook drie punten te pakken. Ducks liet het hier niet bij zitten en pakte even later de leiding terug. Van der Wielen sloeg een driehonkslag met twee lopers op de honken. De tussenstand was 3-5.

Ook Nuenen wilde niet opgeven in deze spannende maar langdurige wedstrijd. Over en weer scoorden beide teams. In de zesde inning stond Ducks voor met 6-7, maar hier ging het mis. Door onnodige slordigheden en goed slagwerk van Nuenen werd de stand uitgebreid naar 11-7 in de zevende inning. Ducks probeerde nog terug te komen en slaagde bijna, maar het mocht niet zo zijn. De eindstand bedroeg 11-8 na een wedstrijd van vier uur in constante regen. Een zuur verlies voor de formatie uit Boxtel, die wel de vierde plaats in de competitie wist te handhaven maar er niet in slaagde om een plekje te stijgen. Beste slagman aan de zijde van Ducks was Jan van der Wielen met 2 uit 3, gemiddelde van 0.666.

Uitslagen zaterdag 21 mei

Sb pup.: Gryphons - Ducks        13-7

Hb asp.: Jeka - Ducks        19-7

Hb pup.: Ducks - MULO        12-7

Hb jun.: Kickers - Ducks        9-6

Sb asp.: Roef! - Ducks        9-2

Sb dames: Roef! - Ducks        9-2

Uitslagen zondag 22 mei

Hb. sen.: Nuenen - Ducks        11-8

Hb. sen.: Gryphons - Ducks 2        12-0

Programma zaterdag 28 mei

Beeball Rookie: Jeka - Ducks        10.00

Beeball Major: Ducks - Nuenen        10.00

Sb pup.: Ducks - Twins        10.00

Hb pup.: Uden Red Sox - Ducks        10.00

Hb. jun.: Ducks - Seven Hills        15.30

Sb. sen.: Zwijndrecht - Ducks        19.00

Programma zondag 29 mei

Hb. sen: Ducks - PSV        14.00


Succes voor Taverbo-jeugd

op kampioenschap Zuidwest

Een aantal jeugdleden van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo nam zondag deel aan de jeugdkampioenschappen voor de regio Zuidwest in Gilze. In het dubbelspel wisten Niels Wesseling en Dries Driessen in hun categorie een eerste plaats te bemachtigen.

Succes was er ook voor Dani de Rooij en Sjoerd van Heerebeek, die uitkwamen in de categorie junioren 3. In het dubbelspel kwamen ze samen niet verder dan de poulewedstrijden, maar in het enkelspel stonden ze in de halve finale recht tegenover elkaar. Van Heerebeek liep uit naar een 2-0 voorsprong maar moest zijn finaleplaats toch afstaan aan De Rooij die de partij alsnog met 2-3 wist te winnen. Hij wist in de finale tegen Joep Schoenmakers van ODT uit Roosendaal na een 2-2 in games de wedstrijd net niet in winst om te zetten en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Van Heerbeek sleepte er uiteindelijk nog een derde plaats uit.

Succes was er ook voor Nienke Strik. Waar ze bij het dubbelspel nog uitgeschakeld werd in de halve finale, wist ze bij de individuele wedstrijden een tweede plaats in de categorie junioren 6 te behalen.


Rolstoelers HCB '92 nemen deel aan ParaGames Schijndel

Het rolstoelteam van de Boxtelse handbalvereniging HCB '92 heeft zondag met succes deelgenomen aan de ParaGames in Schijndel. De ploeg nam deel aan een rolstoelhandbaltoernooi waaraan werd meegedaan door teams met spelers met een lichamelijke beperking.

De wedstrijden werden gespeeld op een aangepast veld gespeeld in sporthal De Dioscuren. Alle rolstoelhandbalteams van Nederland waren present, onderling was er veel plezier en iedereen was gebrand op een sportief resultaat.

HCB '92 had twee teams ingeschreven voor de ParaGames. Het spelen op een kleiner veld bleek moeilijker dan op een groot veld; tijdens de wedstrijden bestond een ploeg uit slechts drie veldspelers en een keeper. De bal moest op minigoals gegooid worden.

HCB '92 is tot heden nog niet zo bedreven in deze spelvorm en daarom werden enkele nederlagen geboekt. ,,Het samenspel van ons team ging wel beter dan een maand geleden tijdens het toernooi in Castricum", blikte Hèlen Berkelmans deze week terug. ,,Alleen in de afronding wilde het maar niet lukken."

Het tweede team van HCB '92 legde uiteindelijk beslag op een knappe tweede plaats in Schijndel. Het eerste team bezette de laatste plaats. Na de zomerstop kunnen de teams van Nederland weer hun krachten meten en wordt het volgende toernooi gehouden. Ook HCB '92 is daar present.

Uitslagen afgelopen weekend

Bergeijk - HCB '92 F1         9-5

Achilles '95 – HCB '92 DB1         12-1

Someren D1 – HCB '92 D1        20-11

Programma zaterdag 28 mei

HCB '92 DB1 – Jupiter '75        Braken 10.10

FOTO ONDER: Beeld van een wedstrijd tussen de rolstoelhandballers van HCB '92 en een van de opponenten tijdens de ParaGames. (Foto: HCB '92).