Al bij de ingang van partycentre Denziz was er volop enthousiasme over het weerzien met voormalig klasgenoten. De Wilgenbroek-reünie was een groot succes. (Foto: Peter de Koning).
Al bij de ingang van partycentre Denziz was er volop enthousiasme over het weerzien met voormalig klasgenoten. De Wilgenbroek-reünie was een groot succes. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

feest der herkenning tijdens avond in denziz

Reünie Wilgenbroek duurde te kort...

,,De organisatie van deze reünie voelde voor ons als een bruiloft. Je leeft er maanden naartoe en de betreffende avond vloog voorbij", lacht Ruud van der Meijden. Samen met Evelien van Hamond nam hij het initiatief voor een reünie voor oud-leerlingen die in 1986 en 1987 eindexamenkandidaat waren op de vroegere mavo Wilgenbroek. Ruim honderd mensen troffen elkaar vrijdag in partcentre Denziz aan de Stationsstraat.

Bij binnenkomst ontving iedereen een glaasje prosecco om voorafgaand al een toast uit te brengen. ,,Zo'n avond draait natuurlijk om bijpraten met elkaar. Sommigen hadden hun oud-klasgenoten al dertig jaar niet meer gezien", aldus Van der Meijden. Van Hamond en hij hadden nog wat extraatjes geregeld om de avond aan te kleden. Zo werd een aantal boeken samengesteld van foto's die het duo ontving van oud-leerlingen en -docenten. ,,Daarnaast speelden we tijdens de reünie alleen muziek uit de jaren dat iedereen op de Wilgenbroek zat, dus uitsluitend uit de jaren 1982 tot en met 1987. Later op de avond werd er dan ook ouderwets gedanst. Dan merk je dat vroegere vrienden en vriendinnen elkaar toch weer opzoeken en dat er dezelfde groepen ontstaan."

te kort

De reünie werd bezocht door ongeveer 120 mensen, uit binnen- én buitenland. ,,Een groot gedeelte van de bezoekers woont nog in Boxtel. Dat houdt in dat ze oud-klasgenoten nog wel eens tegenkomen. Voor mensen die buiten Boxtel zijn gaan wonen, was de reünie uitermate geschikt om oud-bekenden te treffen", aldus Van der Meijden. Speciale aandacht was er voor de oud-leerlingen die in de periode na het eindexamen zijn overleden. ,,We vonden het belangrijk om hier bij stil te staan", legt Van der Meijden uit.

De organisator was blij dat Van Hamond en hij maanden geleden het plan bedachten een reünie te houden. ,,De avond was eigenlijk te kort, zo hoorden we van veel bezoekers terug."