Beeld van de kindervakantieweek bij de Wilgenbroek in 2015. (Foto: Henk van Weert).
Beeld van de kindervakantieweek bij de Wilgenbroek in 2015. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Helden centraal bij vakantieweek voor kinderen

Ook dit jaar wordt in Boxtel tijdens de laatste week van de zomervakantie een kindervakantieweek gehouden. In en rond de brede school Wilgenbroek kan de jeugd van 4 tot en met 12 jaar zich drie dagen uitleven met het thema Helden. Vanaf deze week kunnen ouders hun kinderen aanmelden.

Na enkele jaren afwezigheid werd drie jaar geleden het initiatief genomen om weer een kindervakantieweek te houden. Deze keer vindt die plaats van woensdag 31 augustus tot en met vrijdag 2 september. Op de eerste twee dagen worden de deelnemers van 09.30 tot 15.30 uur vermaakt met gebruikelijke activiteiten als hutten bouwen, knutselen en kostuums maken. Op de laatste dag wordt een heldendisco gehouden; dan zijn de kinderen welkom van 13.00 tot 19.00 uur. Helden vormen het centrale thema van de driedaagse.

AANMELDEN

Tot en met vrijdag 10 juni kunnen kinderen worden aangemeld via www.kindervakantiewerkboxtel.nl. Via het registratieformulier dat hier is te vinden, kunnen ouders ook aangeven of zij (of grootouders) een of meerdere dagdelen mee willen helpen met de organisatie. Deelname aan de kindervakantieweek kost negen euro per kind voor drie dagen. Kindervakantiewerk Boxtel organiseert de driedaagse samen met Buurtsport Boxtel.


Schapen scheren

bij Kinderboerderij

De twee schapen van de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel worden zondag 29 mei geschoren. Kinderen die daarbij aanwezig willen zijn, zijn vanaf 14.15 uur welkom.

De schapen worden geschoren door Henri van Weert, die jaarlijks te gast is bij de Kinderboerderij. Het eerste schaap wordt om 14.15 uur 'verlost' van de wintervacht, omstreeks 15.00 uur is het tweede schaap aan de beurt.

Gelijktijdig met het schapen scheren worden allerlei leuke en vooral ook leerzame activiteiten gehouden in en om de Kinderboerderij. Het thema luidt 'Houden van dieren' waarbij speciale aandacht is voor de geiten. Verder kan er geknutseld worden.

De Kinderboerderij is zondag open van 14.00 tot 16.00 uur, de toegang is gratis.