Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

GITARIST JOS DE WILDE GEEFT EEN FEESTJE

Bluesman viert 65e verjaardag met concert in café Rembrandt

MARC CLEUTJENS

Als alle leerlingen van gitaardocent Jos de Wilde op zijn feestje komen, zou de zaal van grand café Rembrandt aan de Rechterstraat wel eens te klein kunnen zijn. Zaterdag 28 mei viert de Boxtelaar zijn 65e verjaardag met een bluesconcert in Rembrandt. En iedereen die de blues een warm hart toedraagt, is welkom...

Onder het motto 'De Wilde 65 Bluesnight' staat de zaal van Rembrandt in het teken van de blues. De muziek wordt verzorgd door Wildmen Bluesband van de jarige Boxtelaar. De band bracht eerder dit jaar een cd uit die goed werd ontvangen in blueskringen en het unieke live geluid van de groep prima benadert.

De Wilde was jarenlang verbonden aan de Streemuziekschool Boxtel en Omgeving en later MiK Kunsteducatie. Vele tientallen, misschien wel honderd jonge gitaarliefhebbers volgden les bij de gepassioneerde muzikant die de laatste jaren vooral aan de weg timmert als artiest en regelmatig optreedt met de Wildmen Bluesband.

Het optreden in Rembrandt begint zaterdag 28 mei om 20.30 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang tot het verjaardagsfeestje van De Wilde is gratis.

FOTO BOVEN: Beeld van de repetitie van de Wildmen Bluesband. (Foto: Peter de Koning).


Telling gierzwaluwen

Inwoners die de plaatselijke vogelwerkgroep van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel willen assisteren bij het speuren naar gierzwaluwen, kunnen contact opnemen met Peter Olijslagers, telefoonnummer (0411) 68 43 37 of een e-mail sturen naar gierzwaluw@wnlb.nl. Tot half juli kunnen meldingen worden doorgegeven; de werkgroep inventariseert met alle gegevens op welke plaatsen gierzwaluwen voorkomen.