NIEUW BLOED VOOR TONEELCLUB LIEMPDE

Blijspel keert terug op de Liempdse planken

Leuk toneelnieuws uit Liempde. Na een jaar afwezigheid is op 12, 13 en 14 januari 2017 weer een blijspel te bewonderen in restaurant Hof van Liempde aan de Nieuwstraat. De voorstelling wordt gespeeld door de Toneelclub Liempde, die vroeger bekend stond als het KPJ Toneel en de laatste jaren furore maakte als 't Liempds Stukske.

Door een tijdelijk tekort aan toneelspelers was de club dit jaar niet in staat om een voorstelling te realiseren. Voor het eerst sinds tientallen jaren was er dus geen toneelvoorstelling te zien in Liempde en dat is door velen als een gemis ervaren. Decennialang stonden de uitvoeringen van het KPJ Toneel garant voor volle zalen.

Het besluit om in 2016 te moeten passen, viel zwaar, zo blikken de initiatiefnemers van de Toneelclub Liempde terug. ,,Tegelijk met het besluit om in 2016 niet op te treden, werd een missie geboren. Namelijk om in 2017 wel weer op de planken te staan", zo zeggen ze. ,,En die missie gaat slagen! Op 12, 13 en 14 januari zal er weer een doldwaze klucht ten tonele gebracht worden die, zoals men van onze toneelvereniging gewend is, garant zal staan voor vele lachsalvo's."

Na de aanmeldingen van enkele nieuwe spelers, die samen gaan acteren met oude bekenden, is een enthousiaste groep alweer geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe voorstelling. John Zwijnenberg, de regisseur van de laatste twee stukken, heeft aangegeven graag weer mee te willen spelen en geeft het regiestokje over aan Wim Bressers. Bressers is zeker geen onbekende in het toneelwereldje.

Een andere 'oude bekende' is Mariƫlle Strik, die na een paar jaar terugkeert bij de toneelclub. Twee spelers zullen debuteren: Jessie van de Loo en Maaike de Gruijter. Samen met de spelers van voorgaande jaren (Harmen Kuppens, Carolien van de Sande, Joost van Vugt en Anneke Dolman-Schoones) vormen zij de cast.

Toneelclub Liempde gaf deze week aan 'erg blij' te zijn dat horecabedrijf Hof van Liempde van Joep en Petra Boleij sinds dit jaar volledig is uitgerust om op een professionele manier voorstellingen uit te voeren. ,,Dat is een zeer positieve verandering voor onze toneelclub", zo melden de spelers.

Toneelclub Liempde zal voorafgaand aan de voorstellingen in januari arrangementen aanbieden. Dat betekent: dineren in stijl in het restaurant van Hof van Liempde en aansluitend de eigen zitplaats uitkiezen in de zaal.

De website van de Toneelclub Liempde is inmiddels in ontwikkeling zodat straks ook online tickets besteld kunnen worden. Daarbij wordt er ook gewerkt aan een zogenoemde V-Library waarbij vele oude opvoeringen via de website bekeken kunnen worden. Op dit moment is de Toneelclub Liempde online nog te vinden onder www.tliempdsstukse.nl.

Gemonde

Info-avond Herenboeren

Binnenkort gaat Herenboeren Wilhelminapark van start, een gemengd boerenbedrijf in het Wilhelminapark tussen Boxtel en Sint-Michielgestel waarbij de agrarische opbrengst ten goede komt aan tweehonderd leden van de coƶperatie. Vorige week was Herenboeren present op de jaarmarkt in Gemonde. Om mensen extra te informeren, worden informatiebijeenkomsten georganiseerd. Belangstellenden uit Gemonde zijn op maandag 30 mei vanaf 20.00 uur welkom in zaal De Schuif. Meer informatie: www.herenboerenwilhelminapark.nl.