Rian de Bie van Wendy's Croissanterie serveert tomatensoep en worstenbroodjes voor bewoners en medewerkers van de pg-afdeling van woonzorgcentrum Vinckenrode. (Foto: Marc Cleutjens).
Rian de Bie van Wendy's Croissanterie serveert tomatensoep en worstenbroodjes voor bewoners en medewerkers van de pg-afdeling van woonzorgcentrum Vinckenrode. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

WENDY'S & FRIENDS TRAKTEERT NA WINST IN BOKSELSE KWIS

Soep en broodjes voor Vinckenrode

MARC CLEUTJENS

De 31 bewoners van de psychogeriatrische afdeling van woonzorgcentrum Vinckenrode in Boxtel zijn zaterdagmiddag verrast met een smakelijke lunch en een muzikaal optreden van Bart van Loon. De surprise was van Wendy's & Friends, het team dat vorig jaar de tweede editie van de Bokselse Kwis had gewonnen en de hoofdprijs - een bedrag van 1.000 euro - wilde besteden aan dit doel.

Leidinggevende Annemarie Janssen van Vinckenrode toonde zich blij verrast door het initiatief van Wendy's & Friends. ,,Onze bewoners vinden het leuk als hun dagritme eens doorbroken wordt door iets gezelligs. Vandaag genieten ze allemaal van een kopje verse tomatensoep, worstenbroodjes, belegde broodjes én zelfs een optreden", glunderde Janssen.

Annemieke Doggen is verzorgende op Vinckenrode en was een van de leden van Wendy's & Friends. ,,We hadden vooraf geen idee dat we zouden winnen", blikt ze terug op de quiz. ,,Ons team bestond uit meer dan twintig spelers. Allemaal vrienden die de hele avond aan de quizvragen hebben gewerkt in Wendy's Croissanterie op de Markt." Uitbaatster Rian de Bie, ook lid van het team, verzorgde met haar team de lunch voor de bewoners van Vinckenrode.

Annemieke vertelt dat de hoofdprijs ruimte bood voor een uitgebreide verrassing voor de bewoners van Vinckenrode. ,,We hebben ervoor gekozen om in elk geval een lekkere lunch te serveren. Daarnaast hebben we zanger Bart van Loon gevraagd om liedjes van vroeger te komen zingen. Dat vinden onze bewoners heel erg leuk, die liedjes roepen herinneringen op."

Ook zijn enkele schilderijen gekocht waarmee de binnentuin van de psychogeriatrische afdeling van Vinckenrode is opgefleurd. ,,Misschien blijft er nog een beetje geld over", vertelde Annemieke zaterdag. ,,Dan kunnen we in september nog iets leuks aanbieden aan onze bewoners." Die genoten zichtbaar van de gezellige middag.