Wethouder Peter van de Wiel (rechts) sprak vrijdag mensen aan op de weekmarkt om ze warm te maken voor het nieuwe duurzaamheidsbeleid. Iedereen in Boxtel krijgt de kans mee te denken. (Foto: Peter de Koning).
Wethouder Peter van de Wiel (rechts) sprak vrijdag mensen aan op de weekmarkt om ze warm te maken voor het nieuwe duurzaamheidsbeleid. Iedereen in Boxtel krijgt de kans mee te denken. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

van werkgroepen tot online platform

Boxtel warm maken voor duurzaamheid

Om aan te tonen dat duurzaamheid geen 'Ver-van-je-bed-show' is, stonden wethouder Peter van de Wiel, beleidsmedewerker Maaike de Wijk en enkele gemeenteraadsleden vrijdag op de Boxtelse weekmarkt. Om vlinderbloemzaadjes uit de delen én de aandacht te vestigen op donderdag 9 juni. Die avond wordt een startbijeenkomst gehouden waar belangstellenden kunnen meepraten- en denken over het nieuwe duurzaamheidsbeleid.

,,We willen vooral laten zien dat duurzaamheid voor iedereen is", zei wethouder Van de Wiel op de weekmarkt. Vol enthousiasme sprak hij dan ook inwoners aan op de weekmarkt. ,,Natuurlijk zijn mensen die intensief bezig zijn met dit onderwerp ook welkom op de bijeenkomst, maar we hopen ook andere inwoners van Boxtel aan te spreken. Van jong tot oud." Donderdag 9 juni is de start, op andere momenten wordt verder nagedacht over vier thema's: samen leven, groen leven, ondernemend leven en energiek leven. ,,In september worden werkgroepen gevormd", legt Van de Wiel uit. Daarnaast komt er een online platform waar inwoners die weinig tijd hebben voor de bijeenkomsten ideeën over duurzaamheid kunnen lanceren.

Het is de bedoeling om in het najaar het nieuwe beleid op het gebied van duurzaamheheid te presenteren. Wethouder Van de Wiel. ,,De week van de duurzaamheid vindt plaats in oktober. We streven ernaar in die periode een concept te kunnen laten zien."