Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

open middag in nieuwe locatie liempde op vrijdag 10 juni

Fysio-Team bundelt specialisaties

De Rabobank sloot vorig jaar haar vestiging aan de Nieuwstraat in Liempde. Sinds kort is er echter een nieuwe huurder in het pand: Fysio-Team. Door de uitgebreide oefenzaal en de aanwezigheid van een team met verschillende specialisaties wordt Liempdenaren een extra service geboden en hoeven ze niet naar Boxtel af te reizen voor onder meer fysio-, bekken-, oedeem- en oefentherapie.

De Liempdse vestiging bestaat natuurlijk uit behandelkamers, maar de fraaie oefenzaal met fitnessapparaten springt met name in het oog. Eén van de muren is paars geschilderd, toch wel de kleur van Fysio-Team. ,,Tegenwoordig ligt de nadruk bij fysiotherapie meer op bewegen in plaats van behandelen. Dat is ook de voornaamste reden om te verhuizen van onze vestiging in dienstencentrum De Kloosterhof naar de Nieuwstraat", legt Kees Verschoor, praktijkhouder van Fysio-Team, uit. Sinds vorige week is de verhuizing officieel een feit. ,,De samenstelling van het team rouleert; dagelijks zijn er twee therapeuten aanwezig. Het voordeel is dat mensen uit Liempde dus niet meer naar onze vestiging aan het Breukelsplein hoeven, maar gewoon terecht kunnen in hun eigen woonplaats. Daarnaast zitten we nu in hetzelfde pand als de huisartsenpraktijk, waardoor we "

meer mogelijkheden

Fysio-Team biedt verschillende vormen van therapie aan. Malou van Kempen, sinds 2011 werkzaam bij de praktijk, is manueel therapeut en helpt mensen met het beter laten functioneren van de gewrichten. Daarnaast biedt ze ook dry needling aan: de behandeling van pijnpunten in de spieren. Van Kempen is al sinds 2012 actief in Boxtel én Liempde. ,,Ik pendelde al op en neer, dus voor mij verandert er weinig", lacht ze. ,,De nieuwe locatie heeft echter wél veel voordelen. Door de oefenzaal kan ik mijn behandelingen uitbreiden en vaardigheden trainen nadat klachten zijn opgelost. Zo'n zaal biedt meer mogelijkheden."

Dat onderschrijft ook Elly Martens, oedeemtherapeut bij Fysio-Team. Zij behandelt mensen die kampen met oedeem: vochtophoping in het weefsel en heeft zich ook verdiept in oncologie, waardoor ze ook mensen behandelt die kanker hebben (gehad). ,,Ik heb altijd in Boxtel gewerkt, dus voor mij is dit een nieuwe ervaring", aldus de therapeute die 25 jaar in dienst is van Fysio-Team. Dat geldt ook voor Anouk Kappen, gespecialiseerd in therapie voor mensen met problemen in het gebied van het bekken, de lage rug en bekken­bodem. ,,Mensen vinden het fijn om dicht bij huis behandeld te worden. Daarom is het goed om meerdere specialisaties op één plek te hebben."

Ook Marieke van den Wildenberg, gespecialiseerd in oefentherapie Cesar en chronische pijn, manueel- en schoudertherapeut Marcel van Engelen en Yvonne Snijders, actief als geriatrie fysiotherapeut, zijn regelmatig in Liempde te vinden. ,,Het is prettig om meerdere specialismen onder één dak te hebben", aldus Van Kempen. ,,De lijntjes zijn kort, je kunt overleggen met elkaar over klachten die patiënten hebben. We gebruiken de pauzes dan ook regelmatig om casussen te bespreken..."

Fysio-Team organiseert op vrijdag 10 juni van 15.00 tot 17.00 uur een inloopmiddag, zodat iedereen kennis kan maken met de nieuwe vestiging in Liempde. Kijk voor meer informatie over de praktijk op www.fysio-team.nl.

FOTO BOVEN: Een deel van het team in Liempde. Boven v.l.n.r.: Anouk Kappen, Elly Martens, Kees Verschoor. Onder v.l.n.r.: Malou van Kempen, Marieke van den Wildenberg. (Foto: Gerard Schalkx).