De Dr. De Brouwerlaan wordt flink aangepakt vanwege de herinrichting die tot eind september zal duren. In het gedeelte tot aan de Nieuwe Nieuwstraat wordt op dit moment de riolering verbreed. Het doorgaand verkeer is daarom tot eind juni gestremd.
De Dr. De Brouwerlaan wordt flink aangepakt vanwege de herinrichting die tot eind september zal duren. In het gedeelte tot aan de Nieuwe Nieuwstraat wordt op dit moment de riolering verbreed. Het doorgaand verkeer is daarom tot eind juni gestremd. Foto: Marc Cleutjens

Dr. De Brouwerlaan gestremd voor alle verkeer

Herinrichting Boxtel-Oost van start

De gemeente is deze week begonnen met rioleringswerkzaamheden aan de Dr. De Brouwerlaan. De straat in Boxtel-Oost staat dit jaar een ware metamorfose te wachten en wordt zowel boven- én ondergronds flink aangepakt.

,,De Dr. De Brouwerlaan is nu een saaie straat om te zien. Dat wordt in de toekomst wel anders", vertelde Erik ter Heide van de gemeente Boxtel al eerder. De gehele laan wordt voorzien van metersbrede perken met vaste planten. Voordat er geplant kan worden, moet eerst alles op de schop. Zo wordt op dit moment het rioolstelsel van de Dr. De Brouwerlaan verbreed en de infrastructuur aangepakt.

In de gehele straat wordt in twee richtingen een vrijliggend fietspad aangelegd en de kruisingen van de Dr. De Brouwerlaan met de Nieuwe Nieuwstraat, Eikengaard en de Hendrik Verheeslaan worden opnieuw ingericht.

Verkeer op de Hendrik Verheeslaan moet in de toekomst voorrang verlenen aan fietsers. De overige twee kruisingen worden voorzien van een verhoogd plateau en gelijkwaardig gemaakt, met uitzondering van de westelijke aansluiting vanuit de Nieuwe Nieuwstraat. Daar wordt een knip gerealiseerd, waardoor dat gedeelte wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Middels een voorrangsregeling bij die kruising moeten fietsers vanaf het fietspad voorrang verlenen. Ook wordt er een fietsrotonde aangelegd op het kruisingsvlak van de Dr. De Brouwerlaan met de Maastrichtsestraat.