Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Vijfde plaats voor Amaliaschool

'Een goede voorbereiding op het verkeersexamen'

Heel nerveus waren ze, ook al zeiden ze van niet. Juffrouw Michelle van Hal van groep 6/7 van de Prinses Amaliaschool kon het aan alles merken. Uiteindelijk namen gisteren de zenuwen de overhand tijdens de finale van de Verkeersquiz voor basisscholen in de regio 's-Hertogenbosch en pakten de leerlingen de vijfde en laatste plaats. Toch zijn de kinderen onverminderd trots op hun prestatie. ,,We hebben toch maar mooi de finale gehaald", riepen ze.

Negentien klassen deden mee aan de voorrondes in april in de hoop zich de titel 'Beste verkeersklas' toe te eigenen. Groep 6/7 van de Prinses Amaliaschool had toen slechts drie fouten en kwalificeerde zich voor de eindstrijd. Uiteindelijk belandden vijf groepen in de finale die gisterochtend plaatsvond in theater De Lievekamp in Oss, die door Veilig Verkeer Nederland werd georganiseerd. Daar werd per vragenblok een tweetal scholieren per klas naar voren geschoven om vragen te beantwoorden. ,,En die waren best pittig, want ik had er ook moeite mee", verklapte een moeder op het schoolplein.

Verkeersexamen

Sil van Oirschot (11) vond het een geweldige ervaring. ,,Ook al hebben we niet gewonnen; ik ben toch blij dat we mee mochten doen aan de finale. Dat is best bijzonder." Sil legt volgende week dinsdag haar fietsexamen af. Voor de theorie slaagde ze deze week al met vlag en wimpel: als enige leerling had ze nul fouten. ,,Ik was ook niet echt zenuwachtig voor de quiz, vanwege het verkeersexamen waren we goed voorbereid."

Amida Araore (10) was daarentegen wél heel nerveus. ,,Ik heb echt veel geoefend. Op de computer en met een boekje thuis." Echt teleurgesteld over de vijfde plek was ze niet. ,,We stonden toch maar mooi in de finale."

Verkeerscoördinator

Van Hal is naast docent ook de verkeerscoördinator van de basisschool in Selissenwal. ,,Ik vind verkeersveiligheid erg belangrijk en besteed daar dan ook veel tijd aan in de klas. Dat hielp natuurlijk wel om die plek in de finale te veroveren", lachte ze.

Uiteindelijk gingen alle kinderen, terugkijkend op een gezellige én spannende dag, met een medaille naar huis.

FOTO ONDER: Leerlingen van groep 6/7 van de Prinses Amaliaschool stonden gisteren in de finale van de Verkeersquiz in Oss. Uiteindelijk werden ze vijfde. (Foto: Daisy Renders).