Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

theetuin 't bakhuys mag zichzelf 'qualitea house' noemen

Grote liefde voor thee in Lennisheuvel

,,Ik werk met liefde en plezier om van mijn bedrijf een succes te maken. Thee is mijn leven en 't Bakhuys is mijn kindje." Rianne Doornekamp startte vier jaar geleden met theetuin 't Bakhuys aan De Bocht in Lennisheuvel. Sinds vorige week mag ze haar bedrijf 'Qualitea House' noemen. Gerrit Scholten van leverancier Treasure Tea Company reikte de award uit in aanwezigheid van familie en vrienden.

In Nederland heeft de leverancier vijf koffie- en theespeciaalzaken benoemd tot specialist. 't Bakhuys is de eerste theetuin die genomineerd is en de speciale kwalificatie heeft verdiend, zo legt Scholten uit. ,,Je ziet in Nederland steeds meer theetuinen ontstaan die daarnaast ook thee verkopen." Treasure Tea Company kent de jaarlijkse award toe als aan een aantal uitgangspunten is voldaan, zoals een goede hygiëne, de presentatie van de productie en klantvriendelijkheid. ,,Je hebt de nominatie dubbel en dwars verdiend", zei Scholten donderdag tegen Doornekamp.

theereis

De eigenaresse van 't Bakhuys was 'apetrots' op de prijs. ,,Vier jaar geleden ben ik gestart met een leuke plek waar mensen kunnen genieten van een high tea. Toen had ik twaalf soorten thee in mijn assortiment." Inmiddels is dat uitgegroeid tot veertig smaken, waaronder speciale Lennisheuvelse thee (framboosstukjes en lavendelbloesem) én theecappuccino (rooibos, gembersiroop en melkschuim). Daarnaast verkoopt Doornekamp allerlei thee-accessoires, zoals boeken en thee-eieren. ,,En dan organiseer ik in januari volgend jaar nog een speciale theereis naar Sri Lanka waar we bezienswaardigheden als plantages en musea bezoeken", vertelt Doornekamp. Mensen die meer informatie over de reis willen, kunnen contact opnemen met de eigenaresse via e-mailadres bakhuys@hightea-theetuin.nl

FOTO ONDER: Rianne Doornekamp uit Lennisheuvel ontving donderdag het predicaat 'Qualitea House' van haar leverancier Treasure Tea Company. (Foto: Annelieke van der Linden).