Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

GASTVRIJ ONTHAAL IN DUITSLAND

Ducktownband Boxtel bouwt feestje in winters Willingen

De Ducktownband heeft het pinksterweekend doorgebracht in de Duitse plaats Willingen. De enthousiaste Boxtelse muzikanten werden met hun partners, kinderen en enkele fanatieke supporters met open armen ontvangen en beleefden een winters maar ook muzikaal opperbest weekend.

Enkele plaatselijke horecaondernemers waren na vorig jaar dusdanig van de enthousiaste groep gecharmeerd geraakt, dat zij ook deze keer hun medewerking gaven om hen de muzikale kwaliteiten in de Duitse toeristische trekpleister ten gehore te laten brengen. Naast muzikaliteit gaven zeker ook de flexibiliteit en de drive van de Boxtelse sfeermakers de doorslag voor wederom een succesvol verlopen pinksterweekend.

Dat het geen tropisch weekend zou gaan worden hadden de muzikanten wel verwacht. Maar sneeuw- en hagelbuien én een temperatuur rond het vriespunt bij Siggi's Hütte op de Ettelsberg maakten een optreden op Eerste Pinksterdag toch écht onmogelijk. De vooruitgestuurde organisatoren moesten hun muzikaal leider met een filmpje van de plaatselijke situatie overtuigen dat het beslist niet mogelijk was om in de winterse kou verantwoord te musiceren.

Als alternatief werd de horecagelegenheid Dorf-Alm benaderd. De muzikanten waren daar welkom. Het terras werd speciaal voor 'Die Musiker' overdekt. En na de eerste klanken verdwenen de regendruppels en liep dat terras dan ook snel vol. Uiteraard tot ieders volle tevredenheid. Want het ongeveer anderhalf uur durende optreden liep uit op en mooi feestje voor zowel de muzikanten als de toehoorders.

Uit de diverse, ook internationale, reacties is gebleken dat de Boxtelse Ducktownband haar agenda waarschijnlijk snel moet pakken omdat zij nieuwe boekingen kan verwachten.

FOTO BOVEN: De muzikanten van de Ducktownband poseren uitermate vrolijk in Willingen.