Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ColorRun kleurrijke afsluiter feestweekend Tovido

Hardlopen in wolken paars en geel

CARRY DIRKX

Rood, oranje, paars, geel, groen. Allemaal door elkaar, op je hoofd, in je haar en op je kleren. Zo zagen de ruim honderd deelnemers van de ColorRun in Esch eruit. De ColorRun was de vrolijke en kleurrijke afsluiter van het feestweekend van korfbalclub Tovido uit Esch.

Tovido bestaat vijftig jaar en dat werd in het pinksterweekend gevierd. Met onder andere een vossenjacht, een feest en op zondag de ColorRun. De ColorRun werd geopend door Rea Lenders, die voor Nederland al twee keer mee deed aan de Olympische Spelen op het onderdeel trampoline. Lenders is ambassadeur van het jeugdsportfonds. De opbrengst van de ColorRun ging naar dit goede doel.

Tijdens de ColorRun renden de deelnemers een uur lang over een parcours met een stormbaan. Al rennend of lopend gooiden ze elkaar onder met zakjes kleurpoeder. Ook waren er twee 'kleurkanonnen', zodat echt iedereen er gekleurd opstond. Veel kinderen en jongeren renden mee en een paar volwassenen. Zoals Rianne van der Aa, gehuld in een beschermend pak. ,,Het pak helpt niks, het poeder gaat er gewoon doorheen. Het smaakt trouwens heel vies, maar meedoen is superleuk."

Dat vond iedereen, getuige de vele lachende gezichten. Nancy Rovers, coach van de C1 van Tovido, zag aan de zijlijn haar hele team langzaamaan verkleuren en vooral veel plezier hebben. "Alle meiden waren hier meteen enthousiast over en wilden meedoen. Ze begonnen al vóór de start elkaar onder te gooien met het kleurpoeder. Het hele feestweekend is trouwens goed georganiseerd en megaleuk opgezet."

PAARSE TANDEN

Tijdens de ColorRun konden de toeschouwers extra zakjes kleurpoeder kopen. Zo rende René Bergmans met zes zakjes geel richting het parcours. ,,Mijn dochters Susanne en Ilse wilden geel", verklaarde hij lachend. Ook de kleinere jongens en meisjes genoten. ,,Kijk eens mijn tanden!", glunderde Sara (7) en liet haar paarse tanden zien. En Sim (4) nam de tijd zichzelf helemaal onder te gooien met een zakje blauw poeder. De allerjongste deelnemer Jip (3) kon er eveneens geen genoeg van krijgen. ,,In het begin vond ze het kleurkanon een beetje eng, maar ze bleef maar roepen 'Nog een rondje!', vertelde haar moeder.

Bert Witlox, voorzitter van Tovido, blikte tevreden terug op het feestweekend en de ColorRun. ,,Het was leuk en gezellig. Ik ben er goed tevreden mee." Na afloop waren er vele bekers in allerlei categorieën, zoals gekste loper, talentvolle loper, rustig-aan-loper en 'Meester van de stormbaan'. Jip sleepte de prijs voor jongste deelnemer in de wacht. ,,Kijk! Ik heb een beker!", riep ze trots. ,,Omdat ik zo hard rende!"

FOTO BOVEN: De jeugd van Tovido laat zich kleuren tijdens de ColorRun van Tovido. (Foto's: Peter de Koning).

Gemonde

Jubileum pastoor As

Pastoor Frank As van de Michaëlparochie in de gemeente Sint-Michielsgestel viert zijn zilveren jubileum. Sinds 2013 is As teamleider en tevens eindverantwoordelijke van de Sint-Lambertuskerk in Gemonde.

De Gemondese parochianen staan op zaterdag 21 mei vanaf 18.30 uur stil bij zijn priesterjubileum tijdens een eucharistieviering. Daarna zijn de kerkgangers welkom in dorpshuis De Kei voor een kop koffie en is er gelegenheid pastoor As te feliciteren.

Zonnepanelen

Het burgerinitiatief Met elkaar voor Mekaar houdt maandag 23 mei om 20.00 uur in zaal Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde een informatieavond over het project 'Energie met zon' dat samen met de gemeente Sint-Michielsgestel is opgezet. Tijdens een eerder initiatief stapten 124 inwoners van Sint-Michielsgestel over op zonne-energie; samen plaatsten ze bijna tweeduizend zonnepanelen.

Zomerconcert

Muziekvereniging Sint-Lambertus verzorgt zaterdag 11 juni een zomerconcert in de kiosk aan de Dorpstraat in Gemonde. Onder de titel 'Concerto Latina' worden tal van Zuid-Amerikaans getinte nummers gespeeld die uitnodigen voor een dansje. Tijdens het gratis toegankelijke concert zijn zomerse hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Afbeelding