Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

What's Up, Jibbe, Tije en Faas?

De broertjes Jibbe (10) en Tije (8) van der Elzen hadden tegelijkertijd met Faas Trappel (9) hetzelfde idee. Ze wilden de burgemeester hulp vragen om de speelveldjes bij hen in de buurt te verbeteren. Jibbe en Tije willen graag voetbalgoaltjes en een speelhuisje, op De Beemd in Esch, en Faas wil graag een pannaveldje, op De Venakkers.

Voetballen jullie graag? ,,Wij zitten allemaal bij de Essche Boys. Hier op De Beemd spelen we bijna iedere dag, samen met andere kinderen uit de buurt. We knikkeren, doen 'buskruit', maar meestal voetballen we. Als goals gebruiken we aan de ene kant de struiken en aan de andere kant de evenwichtsbalken. Maar dat is niet eerlijk, want dan weet je nooit precies of je scoort. Voor de kleine kindjes is er juist niks te doen. Het duikelrek en het klimrek zijn te hoog."

Wat is nu het plan? ,,Wij hebben een brief geschreven naar de burgemeester, samen met Esmée, die woont hier om de hoek. In de brief hebben we de burgemeester gevraagd of ze met ons komt praten over het speelveldje, omdat we graag goals willen, een speelhuisje voor de kleintjes en misschien nog een schommel. We zijn met de brief langs de kinderen in de buurt gegaan en 26 kinderen hebben een handtekening gezet."

En jij Faas? ,,Na het bouwdorp was de goal weg op De Venakkers en die kwam maar niet terug. Toen heeft mama de gemeente gebeld en vorige week is de goal teruggezet. We dachten ook: een pannaveldje is leuk! Mama heeft een foto van mij op Facebook gezet, waarop staat dat ik een pannaveldje wil op De Venakkers. Dat is meer dan 70 keer geliked en gedeeld. We kregen heel veel reacties. Mama heeft het ook naar de wethouder gestuurd en nu hebben we een afspraak om te praten met de gemeente."

Hoe gaat het nu verder met jullie brief, Tije en Jibbe? ,,Wij gaan zo de brief geven aan Marloes en Gert-Jan, die wonen ook op De Beemd. Want de vader van Marloes (Johan van den Brand, wethouder van de gemeente Haaren, red.) werkt volgens mij op dezelfde plek als de burgemeester. Die vader gaat hem dan aan de burgemeester geven."

Wat hopen jullie? ,,Dat het hier leuker wordt, met goals en zo. En dat de kleine kindjes het hier ook fijn hebben. Wij vinden het leuk om de wereld een beetje te verbeteren. In ieder geval willen we mooie speelplekken in Esch." (Foto: Carry Dirkx).