PUBLIEKSWISSEL VOOR SANDER VAN EEUWIJK

DVG besluit seizoen met nederlaag bij VV Acht

De voetballers van vierdeklasser DVG hebben zondag in Acht de laatste wedstrijd van het seizoen verloren. In de slotfase ging de ploeg onderuit tegen VV Acht, dat een 2-2 stand omboog naar 3-2. DVG 2 komt zondag 22 mei wél in actie; in de bekerfinale stuit de ploeg op RKHBS uit Heerlen.

Voor VV Acht waren de belangen duidelijk anders als voor DVG. Bij een overwinning lonkte zelfs nog een tweede plaats op de ranglijst en ook zou de thuisploeg zich dan plaatsen voor de nacompetitie. VV Acht moest echter in de derde minuut al een tegentreffer incasseren. Door te lang treuzelen van de keeper werd zijn uittrap geblokt door Wilco Voets waardoor DVG op 0-1 kwam.

VV Acht was meer in balbezit maar kansen bleven uit. In de 26e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap, net buiten de zestien. De scheidsrechter vertelde tegen de DVG-verdedigers dat er eerst gefloten moest worden. Hijzelf was nog bezig met de muur op afstand te zetten en keeper Sander van Eeuwijk stond ook in de hoek de muur zou afschermen. VV Acht nam de vrije trap toch; de bal zeilde binnen in de opengelaten hoek. Tot ieders verbazing wees de scheidsrechter ook nog eens naar de middenstip en was het 1-1. Dit doelpunt had volgens DVG nooit goedgekeurd mogen worden.

In een soortgelijke situatie waarin DVG de vrije trap mocht nemen, bleef de scheidsrechter zelfs net voor de bal staan. In een kopduel van Bart de Windt met de keeper van VV Acht, die buiten zijn doelgebied was uitgekomen, werd opnieuw in het nadeel van DVG beslist. Net voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een hoekschop werd niet goed verdedigd en de bal werd van dichtbij binnen getikt: 2-1.

REMISE

Kort na de hervatting kreeg VV Acht een riante mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden maar de inzet ging over het doel van Van Eeuwijk. Een snelle ingooi van Voets bereikte Luuk van de Ven, die ongehinderd op kon stomen naar het doel. Zijn voorzet werd door Bas van Houtum goed ingeschoten: 2-2. Een remise zou passen bij het beeld van de wedstrijd. Toch bleven de drie punten bij de thuisploeg toen een inzet van richting werd veranderd door een verdediger van DVG en Van Eeuwijk kansloos was: 3-2.

Een publiekswissel werd door het Liempdse publiek met applaus ondersteund. De goalie gaat na negen seizoen een treetje lager voetballen. Hij had graag de nul gehouden, maar dat zat er zondag niet in…

BEKERFINALE

DVG 2 speelde op Tweede Pinksterdag het tweede duel in de nacompetitie. Hierin werd een 2-1 voorsprong verdedigd op Olympia '18 uit Boxmeer. De thuisploeg verzuimde in de openingsfase DVG-doelman Ronald Martens te verschalken. Olympia '18 bleef kansen verprutsen waardoor het bij rust nog steeds 0-0 stond.

In de tweede helft was het opnieuw eenrichtingsverkeer richting het doel van Martens. De tijd ging in het voordeel spelen van DVG, maar tien minuten voor tijd werd de thuisploeg geholpen door de scheidsrechter. Een handig uitgelokte overtreding betekende een strafschop voor Olympia '18: 1-0.

Met deze stand moest verlengd worden. Daarin werd het vlot 2-0 voor de thuisploeg en was het duel gespeeld. Zondag 22 mei krijgt DVG 2 een nieuwe kans om een prijs te pakken als de ploeg in Nistelrode de bekerfinale speelt tegen RKHBS.

WK-hockeytitel

MEP-speler Sjef van Geel is vorige week met de nationale hockeyveteranenploeg wereldkampioen geworden. In het Australische New Castle (bij Sydney) klopte het Nederlands team in de finale gastland Australië met 0-2.

In de kwartfinale en de halve finale werd respectievelijk gewonnen van Schotland (3-1) en Engeland (3-2). In de groepsfase versloegen de Nederlandse veteranen Ierland (5-0), Zuid-Afrika (3-0) en Nieuw-Zeeland (7-1). Tegen Zuid-Afrika werd sterspeler Van Geel uitgeroepen tot 'man of match'.

Hij is vanaf zijn jongste jaren bij MEP als speler actief. In zijn gloriejaren acteerde hij in de landelijke hoofdklasse en maakte hij furore bij de nationale zaalhockeyploeg. De laatste jaren speelt Van Geel bij de veteranen in een combinatieteam van MEP en Oss.