Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

Informatieavond

H. Hartparochie

in De Walnoot

De Heilig Hartparochie houdt woensdag 1 juni een informatieavond in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, vanaf 21.30 uur is er gelegenheid voor een informeel gesprek en een gezellig samenzijn.

Het bestuur van de Heilig Hartparochie wil graag in contact blijven met parochianen en hen informeren. Ook heeft het bestuur bij zijn aantreden beloofd om ieder jaar open en transparant te zijn. Alle parochianen uit Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde zijn welkom.

Na een welkomstwoord door de avondvoorzitter is er een voorstelronde en stellen zowel de bestuursleden als de leden van het contactberaad zich voor. De voorzitters van de bestuurscommissies vertellen aansluitend in het kort over het gevoerde beleid en de voorgenomen plannen

Na de pauze is er een presentatie van de financiële cijfers en is er een presentatie over belastingvrij schenken. Ook wordt gesproken over de bestemming van de inventaris van de voormalige heilig Hartkerk. De bijeenkomst wordt afgesloten met een vragenronde en een informeel samenzijn.


Schijndelse kunst

bij huisartsen in

Boxtelse praktijk

In de Boxtelse huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel zijn de komende maanden schilderijen te zien van Hennie van Grinsven uit Schijndel. Ze heeft het schilderen geleerd aan het Pieter Brueghel Kunstcentrum in Veghel.

Van Grinsven: ,,Daar heb ik eerst geleerd om te werken met aquarel en pastel. Prima hoor, niets mis mee, maar toen ik eenmaal de veelzijdigheid van acryl ontdekte, begon het voor mij pas echt", vertelt de Schijndelse.

Ze heeft een sterke voorkeur voor opgewekte kleuren en combinaties van Toscaanse kleuren en aardetinten. Haar scènes en onderwerpen sluiten daar weer op aan. Want hiermee kan ze haar spreekwoordelijke ei volkomen kwijt in thema's zoals bloemen, dieren en Italiaanse taferelen.

Bij Leenders & Van Riel Huisartsen is elke vier maanden een nieuwe expositie te zien en deze keer is het een samenstelling van de bloemrijke werken van de Schijndelse. De werken zijn te zien tijdens openingstijden van de praktijk tot en met medio september.

De expositie is ingericht onder leiding van Ina Haveman van HavemanKunst.


Vogelwandeling

rond Stapelen

en Dommelbimd

De vogelwerkgroep van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel houdt zondag 22 mei om 09.00 uur een vogelwandeling. Het startpunt is het pleintje voor bibliotheek De Meierij aan de Burgakker.

De vogelliefhebbers die meedoen en leiding geven aan de excursie nemen verrekijkers en telescopen mee om de vogels goed in beeld te kunnen krijgen. Andere deelnemers kunnen die ook gebruiken. Onderdeel van de wandeling is de zoektocht naar de gierzwaluw die dit jaar extra in de belangstelling staat in Boxtel. Tijdens de wandeling wordt onder meer kasteelpark Stapelen bezocht en wordt vanaf de Konijnshoolsedreef richting natuurgebied Dommelbimd getuurd. De Dommelbimd zelf is vanwege het broedseizoen niet toegankelijk.

Inwoners van Boxtel die de vogelwerkgroep assisteren bij het speuren naar gierzwaluwen, kunnen contact opnemen met Peter Olijslagers, telefoon (0411) 68 43 37 of een e-mail sturen naar gierzwaluw@gmail.com. Tot half juli kunnen meldingen worden doorgegeven; de werkgroep inventariseert met alle gegevens op welke plaatsen gierzwaluwen voorkomen.