Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

BOXTELSE ZANGERES (15) OPENT POPFESTIVAL LIMUSCENE

Jenthe wil zingen, héél veel zingen...

MARC CLEUTJENS

Toen ze voor het eerst solo mocht zingen in de musical in groep 8 van juf Els wist ze het zeker: ik wil zingen. Jenthe Herbers (15) uit Boxtel timmert sindsdien aan de weg en nam zanglessen, eerst bij Tessa Berkelmans en daarna bij Jeroen en Charlotte Pennings van de Modern Classic Music School. Haar allergrootste idool: Beyoncé.

Jenthe had de eer om op Eerste Pinksterdag als eerste op te treden in de kiosk in Liempde. Daar in het Concordiapark werd de achtste editie van popfestival Limuscene gehouden waarvoor de Boxtelse zich enthousiast had aangemeld. Begeleid door zanglerares Charlotte op gitaar en keyboard zong ze vier liedjes; drie covers en een zelfgeschreven nummer. ,,Vooral mijn eigen liedje zingen vond ik best spannend", lacht Jenthe na haar Liempdse debuut.

De andere nummers waren het fraaie 'Let it go' van James Bay, 'Your Song' van Ellie Goulding en 'Stitches', de hit van Shawn Mendes. Ze worstelde wat met de techniek, die zo kort na de start van Limuscene nog niet helemaal klaar was. ,,Maar je sloeg je er professioneel doorheen en dat kunnen alleen grote talenten", sprak festivalpresentator Hennie van den Boom lovend over Jenthe's optreden.

RECHTENSTUDIE

Over haar carrière tot nu toe is de Boxtelse zangeres 'tevreden'. ,,Het gaat de goede kant op. Of ik ooit professioneel zangeres zal worden, weet ik niet. Ik zit nu in de vierde van het Jacob-Roelandslyceum en wil in elk geval rechten gaan studeren. Als zingen een hobby blijft, vind ik dat ook prima."

Aan belangstelling voorlopig geen gebrek. Jenthe treedt in juli op in café Le Temps Perdu in Boxtel en bereidt zich voor op een drie kwartier durende show op Slowlands, het culinaire muziekfestival op landgoed Velder dat in de zomer wordt gehouden. ,,Charlotte kan er dan niet bij zijn", vertelt de zangeres. ,,Ik laat me dan begeleiden door Bart Mestrum en Luuk de Bekker, twee muzikanten met wie ik ook vaak samen speel."

De hoofdrol in de musical van groep 8 op basisschool De Hobbendonken bracht Jenthe op het spoor van muziek en zang. ,,Daarna heb ik me helemaal op het zingen gestort en tweemaal meegedaan aan de voorronde van het Junior Songfestival. Ik ben twee keer op televisie geweest, met liedjes die ik zelf heb geschreven. Die gingen over pesten, iets wat ik zelf ook heb ondervonden."

Op Limuscene vond de Boxtelse het leuk om een aantal leeftijdsgenoten te treffen. ,,Het is jammer dat er niet meer zijn, maar ik denk dat veel jongeren het festival nog niet kennen. Ik heb er op school wel over verteld, maar de meesten kennen Limuscene nog niet."

De bezoekers van het festival die Jenthe aan het werk hebben gezien, hebben een zelfverzekerde jonge zangeres aan het werk gezien die precies weet wat ze wil: na de middelbare school rechten studeren, uitblinken in taekwondo en vooral zingen. Héél veel zingen.

FOTO BOVEN: Jenthe Herbers zingt op festival Limuscene in Liempde. (Foto's: Marc Cleutjens).


INSCHRIJVING BOXTELS WANDELFESTIJN VAN START

Avondvierdaagse beleeft 45e editie

Wandelsportvereniging De Keistampers houdt van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni de 45e editie van de avondvierdaagse. Het vertrek is op dinsdag en vrijdag bij het Jacob-Roelandslyceum. Op woensdag wordt gestart bij gemeenschapshuis De Walnoot en donderdag is het vertrekpunt bij basisschool Sint-Theresia in Lennisheuvel.

Deelnemers aan de avondvierdaagse kunnen 5 of 10 kilometer lopen. Wandelaars die kiezen voor 10 kilometer, vertrekken om 18.00 uur. Deelnemers aan de route van 5 kilometer gaan vanaf 18.15 uur op pad. Op vrijdag gelden aangepaste vertrektijden. De 10-kilometerlopers starten dan om 17.30 uur, de 5 kilometer gaat om 18.30 uur van start.

De traditionele intocht vanaf de Van der Voortweg komt dit jaar te vervallen; alle wandelaars finishen op de Markt.

MEEDOEN

Wie mee wil doen aan de avondvierdaagse, kan zich inschrijven via e-mailadres dekeistampers@live.nl met opgave van adres en telefoonnummer. Deelnemers die voor een herinnering in aanmerking willen komen, dienen door te geven hoeveel keer is deelgenomen.

Meedoen met herinnering kost 3,75 euro, zonder herinnering betalen wandelaars 2,25 euro. Per deelnemer gaat 25 eurocent naar stichting WensAmbulance Brabant.

Inschrijven tijdens de wandeldagen kost één euro extra. Meer informatie: dekeistampers@live.nl of telefoonnummer 06-16 21 17 03.

Afbeelding