Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

JUBILARIS DEGRADEERT NAAR VIERDE KLASSE

Boxtel: uithuilen en opnieuw beginnen

RKSV Boxtel moet het opnieuw gaan proberen in de vierde klasse. Een zeer teleurstellende wedstrijdenreeks na de winterstop is daar debet aan. Met jeugdig elan zal de Munselploeg in het nieuwe seizoen als vierdeklasser werken aan het herstel. Ook tegen Haarsteeg was een 1-2 nederlaag op eigen veld een feit. Rick van Lier bracht op Tweede Pinksterdag even hoop terug in de harten. Het mocht daags na afsluiting van een driedaags jubileumfeest niet zo zijn…

Arbiter Govers negeerde na dertien minuten een vlagsignaal van de Boxtelse assistent-grensrechter en keurde een glaszuiver buitenspeldoelpunt van Dave Treuren namens Haarsteeg goed. Boxtel kon daar vooralsnog alleen speldenprikken tegenover plaatsen. Tommy Verhagen deed het als doelman goed op inzetten van Rick van de Griendt, Tonny Meesters en Hakan Cakir namens de gasten.

De dotten van kansen die Ramon de Laat namens de thuisclub niet kon verzilveren, brachten de mannen van coach Henri van den Braak dus niet terug in de wedstrijd. Toen op slag van rust balverlies werd geleden op het middenveld, mocht Van de Griendt alsnog 0-2 maken.

ONMOGELIJKE MISSIE

Dat bracht een bijna onmogelijke missie na rust, alhoewel Boxtel nog verwoede pogingen deed. Ook de tegenstrever kreeg nog een stapel kansen. De 1-2 van Van Lier na een uur bleek achteraf niet voldoende. Twee keer strandde Renato de Graaf in zijn aanvalsdrift; één keer vond hij de lat en één keer kwam de keeper op zijn weg. Toen ook Anwar Lafaihlat een schot naast zag gaan, was de strijd gestreden.

Wat in het seizoen 2011-2012 begon in de derde klasse is na vijf seizoenen ten einde. In de vierde klasse mag Boxtel een herstart maken.

BEKERFINALES

De viering van het 75-jarig bestaansjubileum was niet alleen een uitbundig feest met muziek en dans in de tent. Er werd ook gevoetbald, vriendschappelijk en soms héél serieus. Door de junioren van A1 en C1 bijvoorbeeld, die de festiviteiten opluisterden met twee halve bekerfinales.

Boxtel A1 won zaterdagmiddag voor een volle tribune met liefst 4-0 van SV Valkenswaard. Boxtel C1 had meer moeite met RKVVO uit Oerle, maar sleepte een 2-1 zege over de streep. Beide teams staan zaterdag 4 juni in de bekerfinale, tot genoegen van clubvoorzitter Ties Pronk. ,,Niets is zo leuk als je juist tijdens zo'n mooi jubileum twee thuiswedstrijden loot in het bekertoernooi", glunderde hij. ,,En

Sport kort

Tennistoernooi Munsel

De Boxtelse tennisvereniging LTV Munsel houdt vanaf zaterdag 18 juni een open toernooi voor 25-plussers. Zondag 26 juni worden de finales gespeeld. Het toernooi staat open voor tennissers die vallen binnen de categorie 4 tot en met 8. Deelnemers kunnen zich maximaal voor twee onderdelen inschrijven. Dit jaar worden de wedstrijden gespeeld volgens een afvalschema, met een verliezersronde. Inschrijven kan via www.toernooi.nl tot en met 29 mei.

als er dan gewonnen wordt, is het feest nog mooier…"

BOC LEGENDS

Op Eerste Pinksterdag kwam ex-toparbiter Mario van der Ende naar Boxtel om een duel te fluiten tussen Legendary Boxtel (de kampioenen van 1994) en Boxtel A1, de huidige kampioen in de eerste klasse. De Boxtel-legenden werden aangevoerd door Sander Heesakkers, speler van Jong PSV en zoon van wijlen Adrie Heesakkers, destijds vaste waarde in Boxtel 1. Boxtel A1 won met 4-2 van de 'oude glorie'.

Minder serieus maar wel enthousiast was de voetbalshow van virtuoos Nelson de Kok en zijn team. Op een klein pannaveldje dolde hij zo'n beetje alle pupillen van Boxtel en liet hij zien dat je met een voetbal veel trucjes kunt doen. Héél veel… Met Willem II'er Frank van der Struijk nam De Kok deel aan de masterclass voetbal waaraan massaal werd deelgenomen.

AFSCHEID

Na enkele decennia heeft clubcorrespondent Coen Verbeek de pen als trouwe volger van het eerste elftal van voetbal Boxtel neergelegd. Week in week uit leverde Verbeek punctueel zijn bijdragen aan voor de voetbalpagina's van nieuwsblad Brabants Centrum. Bij de start van het nieuwe seizoen wordt het stokje overgenomen door Mark Meulendijk. De redactie van Brabants Centrum dankt Coen Verbeek voor vele jaren 'trouwe dienst' en wenst opvolger Meulendijk veel succes.

FOTO BOVEN: De voetballers van Boxtel verlaten teleurgesteld het hoofdveld van sportpark Munsel. Na een nederlaag tegen Haarsteeg (1-2) is het doek gevallen en degradeert de ploeg in het 75e bestaansjaar van de club naar de vierde klasse. (Foto: Gerard Schalkx).

SENIOREN

Uitslagen maandag 16 mei

Boxtel 1 - Haarsteeg 1        1-2

Vlijmense Boys VR2 - Boxtel VR2        3-0

JUNIOREN

Uitslagen zaterdag 14 mei

A1: Boxtel - Valkenswaard        4-0

C1: Boxtel - RKVVO        2-1

Programma zaterdag 21 mei

C1: toernooi Brabantia        vertr 09.15

Programma donderdag 26 mei

A1: Boxtel - ODC        19.00

B1: Boxtel - Zwaluw VFC        19.00

C1: Boxtel - OJC Rosmalen        19.00

PUPILLEN

Programma vrijdag 20 mei

D1: toernooi Rhode        vertr 17.45

E1: toernooi Rhode        vertr 17.45

Programma zaterdag 21 mei

D1: toernooi Avanti        vertr 12.15

D2: toernooi Avanti        vertr 12.15

MD1: toernooi VOW        08.30

E-pupillen: thuistoernooi        13.00

F/Mini's: thuistoernooi        08.30

De voetballers van Boxtel A1 wonnen zaterdag afgetekend van SV Valkenswaard (4-0) en staan op 4 juni in de KNVB-bekerfinale. (Foto: Peter de Koning).