Bejaardentocht Boxtel voert naar Schijndel

Evenementenstichting Boxtel Vooruit houdt dinsdag 14 juni de 75e editie van de jaarlijkse bejaardentocht. Het eendaagse gratis uitstapje voor ouderen omvat een koffietafel met muziekprogramma en loterij.

De bejaardentocht is bedoeld voor inwoners van Boxtel en Liempde van 75 jaar en ouder. Indien echtparen zich aanmelden, dient tenminste één deelnemer die leeftijd bereikt te hebben. De tocht voert dit jaar naar pannenkoekenhuis Fabula in Schijndel, waar de deelnemers een gevarieerd muziekprogramma voorgeschoteld krijgen.

De inschrijving voor de bejaardentocht vindt uitsluitend plaats op 23 en 25 mei. Maandag 23 mei kan van 16.30 tot 17.00 uur worden ingeschreven in de leeszaal van dienstencentrum De Kloosterhof in Liempde. Woensdag 25 mei kunnen belangstellenden van 16.30 tot 17.00 uur terecht in het internetcafé van woonzorgcentrum Simeonshof in de Boxtelse wijk Breukelen. Van 18.30 tot 19.00 uur kan die dag worden ingeschreven in gemeenschapshuis De Rots in Boxtel-Oost.

Aanmelden kan alleen op deze locaties, telefonisch opgeven is niet mogelijk.

GEEN ROLSTOELEN

Wie op een van deze dagen niet beschikbaar is, kan de inschrijving door een ander laten doen. De bejaardentocht begint op 14 juni omstreeks 13.00 uur. Dan worden de deelnemers thuis of bij de verschillende woonzorgcentra en aanleunwoningen opgehaald. Tijdens de tocht is het meenemen van rollators toegestaan. Rolstoelen kunnen niet meegenomen worden.

De bejaardentocht wordt al vele decennia op dinsdagmiddag gehouden. Dat was in vroeger tijden steevast de dag waarop winkeliers de deuren van hun zaak sloten en beschikbaar waren om met de ouderen op stap te gaan. Aan die traditie houdt Boxtel Vooruit graag vast.


KBO Centrum

maakt minicruise

naar Zierikzee

De KBO in de Boxtelse wijk Centrum houdt donderdag 9 juli een minicruise in Zeeland. Deelnemers vertrekken die dag om 08.30 uur per luxe touringcar richting Tholen, waar een boot wacht voor een tocht naar Zierikzee.

Zierikzee is een stad met een rijke geschiedenis en een grote bloeiperiode wat te zien is aan de vele monumenten. De Zeeuwse plaats heeft sinds 1971 een beschermd stadsgezicht en staat bekend als monumentenstad. Vanaf de opstapplaats in Boxtel gaat men naar een koffieadres waar deelnemers tweemaal koffie of thee kunnen nuttigen met iets lekkers.

Na de koffiestop rijdt de bus naar Sint-Annaland op Tholen en start de twee uur durende minicruise. Aan boord kan men genieten van een koffietafel met kroket. Daarna staat een zeehondensafari op het programma in de Oosterschelde. Aansluitend is er tijd voor een ontdekkingstocht in Zierikzee. De dagreis wordt afgesloten met een diner.

De KBO-reis naar Zeeland kost 71,50 euro. Kaartverkoop vindt plaats op donderdag 26 mei van 14.00 tot 14.30 uur op vier adressen: Simeonshof, De Walnoot, De Rots en De Orion. De naverkoop is uitsluitend bij Simeonshof op donderdag 2 juni van 14.00 tot 14.30 uur.