TRICOLORES NAAR NACOMPETITIE

ODC put moed uit ruime zege bij BVV

Tweedeklasser ODC heeft op Tweede Pinksterdag gedaan wat het moest doen: winnen bij BVV (2-6). Maar omdat concurrent Best Vooruit ook won, zijn de tricolores aangewezen op de nacompetitie voor lijfsbehoud. In 's-Hertogenbosch speelde het team van trainer Frank van den Berg eindelijk weer eens een puike wedstrijd en werd er ook weer eens flink gescoord. Dat geeft de Boxtelse burger moed met het oog op de nacompetitie.

Er waren voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen BVV drie scenario's denkbaar voor ODC. Naast de nacompetitie behoorden ook rechtstreekse handhaving en rechtstreekse degradatie nog tot de mogelijkheden. Dat alles was grotendeels afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Maar om er zo gunstig mogelijk uit te komen, moest ODC vooral zelf zien te winnen. Tegenstander BVV kon zich theoretisch nog plaatsen voor de nacompetitie voor promotie dus voor beide teams stond er nog wat op het spel.

Met Bart Dammers in de basis was de eerste kans van de wedstrijd na vijf minuten voor ODC. Paul Smulders gaf vanaf links een uitstekende voorzet op Ido Pijnenburg, maar de jongeling had het vizier nog niet op scherp staan en mikte de bal over. Na ruim tien minuten spelen zat het zoals vaker de afgelopen weken tegen. De Boxtelse ploeg kreeg de bal niet weg bij een corner van BVV waarna Imad Hamria kon uithalen. Doelman Bart Bongers zag de bal te laat komen om nog in te kunnen grijpen en zo kwam ODC niet voor het eerst dit seizoen op achterstand: 1-0.

Maar tien minuten later stond het al weer gelijk. Na een vrije trap vanaf rechts stuiterde de bal opeens voor de voeten van Sjoerd van Lokven, die niet nadacht en verwoestend uithaalde: 1-1. Ondanks de gelijkmaker oogde ODC in deze fase wat onzeker en mocht het van geluk spreken dat de thuisploeg niet profiteerde van de mogelijkheden die ontstonden. Na ruim dertig minuten spelen werd een vrije trap van Rob Scholten onvoldoende weggewerkt door de Bossche verdediging. Remco Schellekens profiteerde vervolgens optimaal van het kleine beetje ruimte dat hij kreeg en prikte raak: 1-2.

GOEDE KANSEN

Na de pauze zag het publiek eindelijk het ODC zoals het dat graag het hele seizoen had willen zien. Achterin wonnen de verdedigers vrijwel al hun duels waardoor er vooruit gevoetbald kon worden. Er kwamen verschillende goede kansen. Dammers kopte nog een keer over maar de grootste kans was voor aanvoerder Scholten. Op aangeven van Dammers schoot hij de bal echter over het lege BVV-doel.

Na deze misser leek de wedstrijd even de verkeerde kant op te gaan. Want invaller Guillermo Le Couvreur stond namens BVV koud in het veld toen hij ongehinderd een voorzet vanaf rechts kon binnen lopen. En zo stond het opeens 2-2 in plaats van 1-3. Maar de ploeg van trainer Van den Berg kwam snel weer op voorsprong. Uit een vrije trap van Scholten kopte Willem van de Kerkhof via de keeper op de lat waarna Bas van der Pasch er als de kippen bij was om de bal in het doel te werken: 2-3.

Een paar minuten later gooide invaller Bas Verkaik de wedstrijd met een rake kopbal in het slot (2-4). BVV liet hierna het hoofd hangen waardoor ODC verder uit kon lopen. Daarbij was good old Dick Moll van Charante als invaller tot twee keer toe de aangever. Eerst liet hij Dammers zijn welverdiende treffer scoren (2-5) waarna hij het in de slotminuut mogelijk maakte dat Sjoerd van Lokven zijn tweede treffer van de dag kon maken. Eindstand: 2-6.

Omdat Best Vooruit met 2-1 van Sparta '25 won, speelt ODC ondanks de overwinning nacompetitie. Waarschijnlijk zijn dat twee wedstrijden begin juni (uit en thuis) tegen een nog nader te bepalen tegenstander uit de derde klasse C of D regio Zuid 2.