Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

VERENIGINGEN EN INWONERS KUNNEN SPORTERS NOMINEREN

Sportgala verhuist naar Podium Boxtel

De Boxtelse Sportraad houdt ook dit jaar een Sportgala waar in zes categorieën een uitmuntende sporter, team of vrijwilliger in het zonnetje wordt gezet. Het Sportgala verhuist dit jaar naar Podium Boxtel, de theaterzaal aan de Burgakker waar sportminnend Boxtel zaterdag 2 juli vanaf 20.00 uur welkom is. Kandidaten van 16 jaar en ouder kunnen vanaf heden genomineerd worden. De Dag der Kampioenen voor de huldiging van jeugdige sporters tot en met 15 jaar is op zaterdag 11 juni.

Na jarenlang sporters gehuldigd te hebben op een doordeweeks avond in de raadzaal, koost de Boxtelse Sportraad vorig jaar voor het eerst voor een gala. In de aula van het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd werd de huldiging van de beste sporters afgewisseld met live muziek en werd een afterparty gehouden.

VERBETERDE AANPAK

Het Sportgala krijgt dit jaar een vervolg, met dien verstande dat de Sportraad de opzet van de avond gaat aanpassen. Voorzitter Eric Peeters spreekt van 'een verbeterde aanpak om te komen tot een goede en gedragen keuze' van de beste sporters. Binnenkort wordt bekendgemaakt hoe de stemming zal verlopen. Als locatie is gekozen voor Podium Boxtel, waar in heuse galasfeer de uitverkiezing zal plaatsvinden.

De voordracht van sporters is opengesteld tot 1 juni. Dat betekent dat sportverenigingen, maar ook inwoners van Boxtel tot die datum tijd hebben kandidaten voor te dragen. De zes categorieën zijn: sportman, sportvrouw, sportjunior jongen, sportjunior meisje, sporttrainer/coach en sportvrijwilliger van het jaar. Gekeken wordt naar prestaties die in het seizoen 2015-2016 zijn geleverd.

SPORTBOND

Voor individuele sporters - sportman, sportvrouw en sportjunior - geldt dat ze hun prestatie bij voorkeur individueel hebben behaald. Het is evenwel toegestaan iemand voor te dragen die zich binnen een succesvol team op bijzondere wijze heeft onderscheiden of heeft bijgedragen aan een kampioenschap of andere prestatie. De kandidaat dient woonachtig te zijn in de gemeente Boxtel en was gedurende het seizoen ouder dan 18 jaar (sportman en sportvrouw) of niet ouder dan 17 jaar (sportjunior). Sportteams die worden aangemeld, dienen uit tenminste twee sporters te bestaan.

Voor alle prestaties geldt dat ze zijn behaald bij een vereniging die is aangesloten bij een sportbond die lid is van het NOC*NSF. Criteria die meetellen bij de beoordeling zijn onder meer het behalen van een plaatselijk kampioenschap, een regionale, provinciale of landelijke titel. Ook (succesvolle) deelname aan een Europees of mondiaal toernooi is een criterium.

ONBEZOLDIGD

Voor de sportvrijwilliger gelden ietwat andere criteria voor de nominatie. Iedereen die binnen een sportvereniging in de gemeente Boxtel onbetaald vrijwilligerswerk verricht en tenminste 16 jaar is, kan worden voorgedragen voor de titel. Belangrijk is dat de vrijwilliger aantoonbaar actief is in de club en geen financiële vergoeding voor zijn activiteiten ontvangt. Een onkosten- of reiskostenvergoeding is wel toegestaan.

Wie een sportman, sportvrouw, sportteam, sportjunior, sporttrainer/coach en/of sportvrijwilliger wil nomineren, kan dat tot 1 juni doen door een e-mail te sturen naar voorzitter Eric Peeters van de Boxtelse Sportraad: e.peeters@boxtelsesportraad.nl. Vermeld bij een nominatie: verenigingsnaam, contactpersoon, categorie, voor- en achternaam kandidaat, sport en een uitgebreide toelichting.

DAG DER KAMPIOENEN

Zaterdag 11 juni wordt de Dag der Kampioenen gehouden; deze valt samen met het evenement Boxtel en route. Junioren tot en met 15 jaar en pupillen tot en met 10 jaar die individueel of in teamverband een titel hebben behaald, kunnen tot 27 mei aangemeld worden bij Evert Thomassen van de Boxtelse Sportraad, e-mal: e.thomassen@boxtelsesportraad.nl.

FOTO BOVEN: De Boxtelse Sportraad poseert. Van rechts naar links Eric Peeters, Kees Bekers, Ad van Boxtel, Evert Thomassen en Richard Dekker. (Foto: Marc Cleutjens).


Zeven titels

voor toppers

TS Dekker

TAEKWONDO

Een delegatie van de Boxtelse taekwondoschool Dekker heeft op Eerste Pinksterdag met succes deelgenomen aan een wedstrijd in Elburg. Daar werd het 15e Open Noordwest Veluwe-toernooi gehouden waar 260 taekwondoka's uit Nederland, België en Duitsland aan deelnamen.

In alle vroegte vertrok de Boxtelse delegatie, die naast veel sporters ook uit supporters bestond, richting Elburg. Daar kwamen uiteindelijk tien leden van de Boxtelse taekwondoschool in actie; de meesten pakten een titel en namen een beker mee naar huis.

De namen van de prijswinnaars staan hieronder.

Goud: Alxandra Dekker (sparring, meisjes junioren); Areeb Abbas Ashraf (sparring, jongens junioren.

Zilver: Linda Beekmans (sparring meisjes jeugd); Atmane Qubbane (sparring heren); Bryan Marien (tulls jongens junioren).

Brons: Bryan Marien (sparring jongens junioren); Kayleigh Belemans (sparring dames senioren).