Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

WANDEL MEE VOOR HET HART

Hartstichting lanceert Groene Woud-tocht

Hartstocht. Dat is de naam van het nieuwe wandelevenement dat de Nederlandse Hartstichting zaterdag 25 juni houdt in natuurgebied De Mortelen. In samenwerking met de gemeente Boxtel, wandelsportvereniging De Keistampers, de firma Bosch Rexroth en Hartstocht Het Groene Woud worden drie routes uitgezet van 5, 14 en 25 kilometer.

Deelnemers van jong tot oud kunnen samen met collega's, vrienden, familie, kinderen en kleinkinderen meedoen en zo bijdragen aan de strijd tegen hart- en vaatziekten. De Mortelen vormen de ideale plek voor een ontspannende wandeling, die voert langs Vlaamse schuren, vijvers waarin de zeldzame krabbenscheer voorkomt en een plek waar boomkikkers leven.

Deelnemers aan de Hartstocht-wandelroute vertrekken op 25 juni tussen 09.00 en 13.00 uur bij Bosch Rexroth op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel. Met een afgestempeld startbewijs krijgen deelnemers onderweg een drankje en versnapering bij herberg De Schutskuil. Wie een hengel meebrengt kan in de nabij gelegen forellenvijver een visje vangen en tegen betaling laten bereiden door de kok van de herberg op de grens van Boxtel en Oirschot.

Inschrijven voor Hartstocht Het Groene Woud kan sedert deze week via www.hartstichting.nl/hartstocht-groenewoud. Meedoen kost 15 euro per volwassene, kinderen tot 12 jaar doen gratis mee. Van het inschrijfgeld gaat 12,50 euro naar de Hartstichting, die onderzoek doet om hart- en vaatziekten eerder te herkennen. ,,Onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten is hard nodig", aldus de Hartstichting. ,,Elke dag worden mensen onverwacht getroffen door een hartstilstand of hartinfarct. Zo krijgen jaarlijks ongeveer 16.000 Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Ongeveer de helft van de slachtoffers had vooraf geen duidelijke klachten."