Afbeelding
Foto: Hans Verberk

LENNISHEUVELSE VOETBALCLUB ZIET OOK PLUSPUNTEN

LSV wil rampseizoen snel vergeten

Na opnieuw een grote nederlaag heeft LSV op Tweede Pinksterdag een punt gezet achter een matig verloren voetbalseizoen. Het vlaggenteam van de club uit Lennisheuvel eindigde in de vijfde klasse op de laatste plaats en wil de jaargang 2015-2016 snel vergeten.

Tegenstander Mariahout maakte maandagmiddag in het sportpark aan de Mijlstaat korte metten met LSV, dat met 9-1 van de mat werd gespeeld. Mariahout stond op de vierde plaats van de ranglijst en kwam daarmee nog in aanmerking voor de nacompetitie. De ploeg moest dan wel winnen en concurrent Gerwen mocht niet met meer dan 6-0 winnen bij Irene. De ploeg uit Gemonde had overigens ook een off-day en ging net als LSV met 9-1 de boot in.

LSV startte voortvarend en via Nick van den Boogaard werd het vlot 1-0. Het jonge team van Mariahout had duidelijk last van spanning, want ondanks dat er veel talent in de selectie zit, bleef het lang 1-0. Pas na 35 minuten viel de 1-1, op slag van rust werd het 1-2.

TREFZEKER

Na rust was de ban vlug gebroken en liepen de gasten uit naar een monsterscore. Dat was nodig omdat Gerwen op dat moment ook trefzeker bezig was in het duel tegen Irene.

LSV kijkt terug op een seizoen dat de club snel wil vergeten; de vereniging gaat zich bezinnen op de toekomst. Afgezien van de magere resultaten van LSV 1 was het toch een positief jaar, zo werd deze week gemeld. LSV is blij met het dameselftal dat is geformeerd en meedoet aan de competitie; bovendien werd een vierde seniorenteam opgericht.

Nog niet alle wedstrijden zijn afgelopen weekend afgewekt. De meiden van LSV die samen met speelsters van De Bocht '80 samenspelen onder de vlag LBC, speelden deze week in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. Ook die prestatie was een opsteker voor de club uit Lennisheuvel.

FOTO BOVEN: Een archiefbeeld van de derby tussen LSV en het Gemondse Irene, eerder dit seizoen. LSV eindigde in de vijfde klasse op de laatste plaats; degradatie is evenwel niet mogelijk dus de voetballers komen ook volgend seizoen uit in deze klasse. (Foto: Hans Verberk).


MANNENPLOEG WINT BLOEDSTOLLEND DUEL IN WEERT

Honkballers Ducks verslaan Indians

De honkballers van Ducks hebben de zesde wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In Weert werd thuisploeg Indians na een spannend duel met 7-6 geklopt. Onbetwiste man van de wedstrijd was Jan van der Wielen met 4 uit 5 (0.800) en ongekende reeks defensieve acties die de wedstrijd beslisten.

Ducks begon aan slag en opende de score dankzij twee veldfouten van Indians. De thuisploeg begon minder succesvol aan de eerste inning en werd in toom gehouden door startend werper Jeroen van Nes. Ducks probeerde met honkslagen van onder anderen Bram van der Horst en Kees van Dooremalen door te drukken, maar punten bleven uit. Indians daarentegen wist in de gelijkmakende slagbeurt maar liefst driemaal te scoren, bijgestaan door een tweehonkslag, twee veldfouten en driemaal vier wijd af te dwingen. Tussenstand 3-1.

Beide slagploegen bleven buitengewoon stil tot in de vijfde inning. Ducks kwam tot scoren door een geplaatste honkslag van derde honkman Van der Wielen, die daarmee één punt wist binnen te slaan. Van Nes domineerde in de gelijkmakende slagbeurt de Weertse opponent en hielp zichzelf door een heuse double play te starten en twee nullen in één actie te pakken.

OVERTUIGEND

De Boxtelaren wisten wat zij moesten doen en in de zevende inning voerden zij deze opdracht overtuigend uit. Van der Wielen kwam door een honkslag op de honken waarna hij al snel het tweede honk wist te stelen. Kees van Aarle sloeg hem binnen met een verre driehonkslag en werd daarna zelf binnengeslagen door Van der Horst. Die wist deze inning ook nog over de thuisplaat te geraken door een fout van Indians. De rollen waren nu omgedraaid: Indians stond achter met 3-5.

De honkballers uit Weert lieten dit niet zomaar gebeuren en wisten door twee honkslagen twee punten terug te pakken en de stand weer gelijk te trekken naar 5-5. Dit mede door een harde tweehonkslag die goed was geplaatst. Ducks wist dat, om mee te blijven draaien voor de titel, zij deze wedstrijd moesten winnen.

Met twee uit in de achtste inning wist Van der Wielen wat hem te doen stond. Hij kreeg een pitch aan de buitenkant van de plaat en sloeg deze genadeloos hard over de rechtsvelder heen. De bal rolde alsmaar door en Van der Wielen rende zo hard als hij kon, hij werd doorgestuurd naar thuis en de aangooi door de tweede honkman van Indians bleek te laat. Een heuse inside-the-park-homerun voor de uitblinker van Ducks. De stand kwam daarmee op 5-6 voor de Boxtelaren.

ENORM SPANNEND

De werper uit Weert had moeite om zich na deze klap te herpakken en Ducks profiteerde hiervan. Alle honken raakten bezet met twee uit. Van der Horst werd raak gegooid en ook zo kwam er weer een punt binnen. Nu was het aan aflossend werper Van Aarle om het dicht te houden en de overwinning mee naar huis te nemen. Door twee veldfouten, waardoor één punt wist te scoren voor Indians, bleef het enorm spannend, maar wéér was daar Van der Wielen, die met twee prachtige 'plays' tweemaal een nul wist te pakken. Het resultaat was een bloedstollende overwinning voor Ducks. De ploeg won nipt met 6-7.

Uitslag donderdag 12 mei

Honkbal asp.: Starlights – Ducks         12-0

Uitslagen zaterdag 14 mei

Softbal pup.: Cardinals - Ducks         3-15

BeeBall: Wolves - Ducks         18-20

Softbal asp.: Jeka - Ducks 25-12

Uitslag zondag 15 mei

Honkbal sen.: Indians - Ducks         6-7

Programma zaterdag 21 mei

Softbal pup.: Gryphons – Ducks         10.00

BeeBall: Gryphons Dragons - Ducks 10.00

Honkbal asp.: Jeka – Ducks 12.00

Honkbal pup.: Ducks – Mulo 12.30

Honkbal jun.: Kickers – Ducks         13.00

Softbal asp.: Roef! – Ducks 15.30

Softbal sen.: Roef! – Ducks 18.00

Programma zondag 22 mei

Honkbal sen.: Nuenen - Ducks         14.30

Honkbal sen.: Gryphons – Ducks         14.30