Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Podium Boxtel onthult theaterprogramma 2016-2017

Theaterzaal stroomt vol voor jaarlijkse preview

Het was een avond met een vette lach, een diepe zucht en de oncontroleerbare dwang om mee te deinen met de blues. De preview in Podium Boxtel werd gisteren gehouden voor een uitverkocht huis. De theaterzaal presenteerde het programma voor het seizoen 2016-2017, dat vandaag ook in Brabants Centrum staat gepubliceerd.

De emoties vlogen gisteren alle kanten op. Hilarisch vanwege de drie cabaretacts, waar vooral Bourgondische Belg Joost van Hyfte met zijn vette Vlaamse accent het publiek kramp in de kaken bezorgde van het lachen. Maar het was ook intens ontroerend door de kleine luisterliedjes van het Boxtelse muziekduo To. D.C.: zij lieten de zaal even naar adem happen. Van een heel andere orde was het optreden van He He. Harry Hendriks en Roeland Heesbeen betoverden de luisteraars met hun bluesy songs, waarbij stilzitten wel heel moeilijk bleek.

Naast dat vandaag het nieuwe theaterseizoen uitgebreid belicht wordt, is er in deze krant ook aandacht voor de financiƫle perikelen van de uitvoerende partner van Podium Boxtel, de Brabantse Cultuur Groep.

Op pagina 19: 'Voor sportfanaten, rapliefhebbers en alles ertussenin'.

FOTO BOVEN: Sem Geurten en de Boxtelse Berend-Jan Don van improvisatiegroep Verhalen uit de Achtertuin gaven een voorproefje op hun show. Twee bezoekers waren de klos tijdens een rapbattle. (Foto: Peter de Koning).