Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Nieuw skatepark in Boxtel-Oost over vier weken klaar

Geen skateramp, maar een skatekuil

De Dr. De Brouwerlaan in Boxtel-Oost gaat deze zomer flink op de schop. Naast aanpassingen van de verkeersinrichting en de riolering, krijgt de straat 530 vierkante meter aan borders met kleurige vaste planten, speeltoestellen voor honden en wordt de Jongerenontmoetingsplaats (Jop) verplaatst. Er wordt ook een compleet nieuwe skatebaan gerealiseerd. Gisteren begon het in betonnen skateparken gespecialiseerde bedrijf 2Move met de eerste graafwerkzaamheden.

De skateramp die nu gesitueerd is aan het doodlopende einde van de Dr. De Brouwerlaan verdwijnt. Daarvoor in de plaats komt een compleet verdiept skatepark in het grasveld tussen de Maastrichtsestraat en de Hobbendonkseweg, ter hoogte van basisschool De Vorsenpoel. ,,De ramp die er nu staat, is vooral geschikt voor gevorderden. Straks kunnen beginnelingen ook in het nieuwe skatepark terecht en biedt de kuil tegelijkertijd genoeg uitdaging voor gevorderde skaters", zei wijkambtenaar Gijs Schampers van de gemeente Boxtel tijdens een inloopavond omtrent de herinrichting van de Dr. De Brouwerlaan in maart. ,,Bewoners van de Hobbendonkseweg zien overigens weinig van het park. De skatevoorziening wordt ingegraven en er wordt een talud opgeworpen dat het zicht op de skatebaan wegneemt."

Werkzaamheden

Het nieuwe skatepark is geïnspireerd op de Amerikaanse skatezwembaden. ,,Zoals ooit de skateboardcultuur overgewaaid kwam naar Nederland, zo is nu ook de trend van een verdiept betonnen skatelandschap populair", vertelde Erik Graave van 2Move. Het bedrijf uit het Overijsselse Goor realiseerde al in elf Europese landen de zogeheten 'handshaped concrete skateparks'. ,,Het voordeel van deze skatebanen is dat we vanaf begin tot eindproductie het park zelf met de hand vormen. Mochten we tijdens de realisatie merken dat een bepaalde hoek niet gaat werken voor skateboarders, dan kunnen we dat aanpassen." Graave hoopt het skatepark over vier weken op te kunnen leveren. ,,Maar daarbij zijn we altijd afhankelijk van de weersomstandigheden."

De gemeente Boxtel presenteerde in maart het definitieve plan omtrent de herinrichting van de Dr. De Brouwerlaan. Bewoners van de Hobbendonkseweg dienden een bezwaarschrift in. Hoewel hun bezwaar tegen de verplaatsing van de Jop, en de daarbij gevreesde drugsoverlast, wordt overwogen door de gemeente, kon de bouw van het skatepark doorgaan. ,,Daar is namelijk geen vergunning voor nodig", aldus de gemeente.

FOTO BOVEN: De graafwerkzaamheden voor de realisatie van een skatepark in Boxtel-Oost zijn gisteren van start gegaan. (Foto: Peter de Koning).