Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

driejarige overeenkomst mep en peter verzijden

Blessurepreventie door samenwerking

Al jaren is fysiotherapeutisch medisch centrum Verzijden betrokken bij hockeyvereniging MEP. Eigenaar Peter Verzijden heeft zelf een hockeyverleden bij de club, onlangs maakte zijn zoon het debuut bij het eerste mannenteam. ,,We zetten ons in voor de prestatie- en breedtesport en vinden het belangrijk ons te laten zien in de gemeente Boxtel", aldus eigenaar Peter Verzijden. Hij zette onlangs de handtekening onder een driejarige overeenkomst met MEP om de samenwerking op allerlei gebieden te intensiveren.

Presentaties aan hockeytrainers over onderwerpen als loopscholing, ondersteuning van de topteams, inloopspreekuur, conditietesten voor teams: Verzijden zet zich op allerlei gebieden in voor de Boxtelse hockeyvereniging. ,,MEP is een club met ambitie", aldus voorzitter Peter Langenhuijsen. ,,We vinden het belangrijk om ons te binden aan partners die iets voor ons kunnen betekenen en daar ook iets uit willen halen. Peter Verzijden heeft zelf een hockeyverleden bij MEP en is betrokken geweest als fysiotherapeut bij het Nederlandse vrouwenteam, waardoor hij grote kennis heeft van blessures. En daarvoor geldt: hoe eerder je erbij bent, hoe beter."

blessurechecker

Alle leden van MEP kunnen vrijblijvend voor blessureadvies terecht bij het wekelijkse gratis inloopspreekuur bij Verzijden. ,,Dat geldt ook voor jeugdleden. Met hulp van een fysio- of podotherapeut bij een groeistoornis- of spurt, kunnen zij net dat ene stapje zetten en aanhaken bij de rest van het team", zegt Langenhuijsen. ,,Door laagdrempelige momenten te organiseren, hopen we dat leden de weg sneller naar ons weten te vinden om zo blessures zoveel mogelijk te voorkomen."

In het kader van preventie lanceert Verzijden binnenkort iets nieuws: een blessurechecker. Leden van sportverenigingen die met het fysiotherapeutisch medisch centrum samenwerken, kunnen deze speciale app downloaden op hun smartphone. ,,Als je ergens last van hebt, kun je checken wat het zou kunnen zijn en welk advies hierbij geldt", aldus Verzijden.

FOTO ONDER: Eigenaar Peter Verzijden van fysiotherapeutisch medisch centrum Verzijden en voorzitter Peter Langenhuijsen van MEP zetten onlangs hun handtekening onder een driejarige samenwerkingsovereenkomst.