Zicht op het amfitheater in de 'achtertuin' van het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd. Biologieleerlingen volgen er lessen in de buitenlucht en kijken uit op een poel. (Foto: Marc Cleutjens).
Zicht op het amfitheater in de 'achtertuin' van het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd. Biologieleerlingen volgen er lessen in de buitenlucht en kijken uit op een poel. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

STICHTING URSULA DRAAGT BIJ AAN PANNAVELD BIJ BOXTELSE SCHOOL

Inspirerende lessen in JRL-amfitheater

Dat biologielessen uitsluitend in een klaslokaal gegeven kunnen worden, is een misvatting. De biologiesectie van het Jacob-Roelandslyceum staat er sowieso om bekend graag 'veldwerk' te doen met leerlingen. Dat kan sedert deze week in de eigen achtertuin, dichtbij de Dommel en natuurgebied Dommelbimd waar een amfitheater is geopend.

Het amfitheater, dat geschikt is voor lessen aan grote groepen leerlingen in de open lucht, biedt volgens rector Leon Spaan en directeur onderwijs Els Strang gelegenheid om op inspirerende wijze kennis over te dragen en jongeren kennis te laten maken met de natuur in de buurt. ,,De vijver is opgeknapt en er is een steiger aangelegd. Leerlingen biologie kunnen vanaf de steiger monsters nemen en hebben zo ook goed zicht op de vijver", aldus de schoolleiding.

Biologiedocent Oswald Remery vertelde eerder al in Brabants Centrum dat het amfitheater een prachtige plek is om de natuur dichter bij de leerlingen te brengen. Wie op de bankjes gaat zitten, kijkt naar het prachtige Dommeldal en hoort de vogels fluiten. In aanwezigheid van wethouder Marusjka Lestrade werd het amfitheater dinsdagmiddag geopend.

Ook het nieuwe pannaveldje op het schoolterrein aan de Grote Beemd werd bij die gelegenheid in gebruik genomen. Het pannaveldje kon worden aangelegd dankzij een financiƫle bijdrage van de Stichting Ursula. Het sportveld biedt docenten gelegenheid om vaker afwisselende sportlessen te verzorgen.