Tijdens de avondfietsvierdaagse van voetbalclub Irene kunnen liefhebbers weer fraaie fietstochten maken door het buitengebied van Gemonde. (Foto: Peter de Koning).
Tijdens de avondfietsvierdaagse van voetbalclub Irene kunnen liefhebbers weer fraaie fietstochten maken door het buitengebied van Gemonde. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Fietsvierdaagse traditiegetrouw in tweede week juni

Fietsen door Gemonds buitengebied

Voetbalvereniging Irene organiseert ook dit jaar weer de IreneGeerts avondfietsvierdaagse. Evenals andere jaren zal het fietsevenement plaatsvinden in de tweede week van juni, van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni.

De avondfietsvierdaagse is niet alleen een moment om sportief bezig te zijn, natuurliefhebbers komen ook aan hun trekken. De routes leiden stuk voor stuk langs prachtige stukken natuur. Zo wordt een route via Olland, Boskant en Liempde uitgezet en komen de deelnemers tijdens de verschillende ritten langs Sint-Michielsgestel, Schijndel, Vught, Esch en Boxtel. De fietsers hebben daarbij dagelijks keus uit de korte route van ongeveer 15 kilometer en een langere van 25 kilometer. Korte of lange route: in beide koersen zijn verschillende stempelposten opgenomen waar deelnemers de dorst kunnen lessen en eventueel wat te eten kunnen nuttigen om hun energieniveau weer op te krikken.

Meedoen?

Deelnemende fietsers vertrekken alle dagen vanaf het sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. Daar kunnen ze zich ook opgeven. Ze verzamelen bij de kantine van de voetbalvereniging en fietsen daar elke dag tussen 18.00 en 19.00 uur weg. Het inschrijfgeld bedraagt vier euro voor vier dagen. Wie slechts één of enkele dagen wil meerijden, betaalt 1,50 euro per dag.