VOETBALVERENIGING BESTAAT 75 JAAR

Boxtel loopt uit voor jubileumfeest 'BOC'

MARC CLEUTJENS

Met een vuistdik draaiboek op zijn bureau in de bestuurskamer, geniet voorzitter Ties Pronk van alles wat komen gaat. Voetbalvereniging RKSV Boxtel, in de volksmond aangeduid als BOC, viert komend pinksterweekend het 75-jarig bestaansjubileum. Kosten noch moeite zijn gespaard om leden en oud-leden, maar ook buurtbewoners en andere belangstellenden te trakteren op drie dagen boordevol voetbal én muziek. ,,De ontmoeting van mensen staat centraal", zegt Pronk.

Dat gaat zeker goed komen in de kolossale feesttent die in sportpark Munsel is opgebouwd en waarin de Boxtelse firma Merheim deze week een enorme licht- en geluidsinstallatie heeft opgebouwd. De tent, waarin volgens de voorzitter plaats is voor een voetbalveld - 'Boxtel heeft er een sporthal bij'- biedt vrijdag 13 mei onderdak aan de grote BOC-reünie waarvoor zich vele honderden leden en oud-leden hebben aangemeld. ,,Ze komen zelfs helemaal uit het buitenland, speciaal voor ons feestje", glundert Pronk. Hij rekent tijdens de reünie op zeven- tot achthonderd bezoekers.

Die zullen er naar verwachting ook zijn als zaterdagavond om 18.00 uur een feestavond losbarst met een keur aan Nederlandse artiesten en deejays, zoals Wolter Kroes, Django Wagner, Wesley Klein, Mike van Dijk, De Snollebollekes en de vermaarde coverfeestband The Dirty Daddies. FeestDJ Ruud is er ook en de verwachting is dat de laatste dagen een run op de nog beschikbare toegangskaarten zal zijn. De feestavond is uitsluitend toegankelijk voor bezoekers van 18 jaar en ouder. ,,De geluidsinstallatie is richting rijksweg A2 gericht, zodat we in de wijken om ons heen zo min mogelijk overlast veroorzaken", vertelt de voorzitter. ,,We hebben negenhonderd brieven rondgebracht om mensen te informeren, maar ook uit te nodigen voor ons Boxtels feestje. Iedereen is welkom." Kaartverkoop vindt plaats via www.rksvboxtel.nl.

TWEE HALVE FINALES

Op sportief gebied is er gedurende het pinksterweekend ook van alles te beleven in sportpark Munsel. Zaterdag 14 mei opent met een spelprogramma voor jonge voetballers uit de F-jeugd en de mini's. In samenwerking met de Rabobank Voetbalschool worden spelletjes aangeboden. Straatvoetballer Nelson de Kok verzorgt om 12.30 uur een masterclass, vanaf 13.00 uur is er een sportief programma voor D en E-pupillen. Techniektraining staat centraal. Willem II-voetballer Frank van der Struijk uit Lennisheuvel werkt ook mee aan deze middag.

De A, B en C-junioren komen zondag 15 mei in actie tijdens de Soccer Masters. De spelmiddag wordt geleid door spelers van Boxtel A1. Om 13.30 uur volgt een jubileumwedstrijd van de veteranen, die dit jaar 25 jaar actief zijn binnen RKSV Boxtel. Na een onderlinge wedstrijd volgt een reünie. Om 15.30 uur speelt het kampioenselftal van 1994 tegen Boxtel A1. Dit duel wordt geleid door de bekende oud-scheidsrechter Mario van der Ende.

Een kers op de taart is dat zowel Boxtel A1 als Boxtel C1 zaterdag 14 mei een halve finale in het bekertoernooi spelen. ,,Het toeval wil dat ze allebei een thuiswedstrijd geloot hebben", zegt voorzitter Pronk.

Na de feestdriedaagse komt de hoofdmacht van Boxtel in actie op Munsel. Op Tweede Pinksterdag is het de dag van de waarheid voor de selectie van Henri van den Braak. Boxtel moet alles op alles zetten om degradatie af te wenden en heeft het lot niet meer in eigen hand. ,,Het zou zuur zijn als onze hoofdmacht juist in het feestweekend degradeert", stelt Pronk. ,,Maar we moeten ons feestje daardoor beslist niet laten bederven. Je wordt maar eenmaal 75 jaar en dat moet uitbundig gevierd worden."