Talent Factory: klas voor
jonge zang- en danstalenten

Een platform waar cursussen worden aangeboden aan talentvolle kinderen en jongeren tussen 10 en 20 jaar op het gebied van zang, dans en theater: dat is Talent Factory. De nieuwe organisatie, die gevestigd is aan de Bergstraat 11 in Liempde, houdt op zaterdag 28 mei en zondag 19 juni open dagen waar belangstellenden kennis kunnen maken met de talentbegeleider.

Kees Berkelmans en Miranda van Engelshoven, beide ervaren in de wereld van muziek en entertainment, staan aan het roer van Talent Factory. Daarnaast heeft de organisatie docenten aan zich gebonden die ervaring hebben binnen de disciplines zang, dans en theater. ,,We richten ons momenteel primair op de driehoek 's-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven", aldus Van Engelshoven. ,,Onze ambitie is om Talent Factory uiteindelijk landelijk uit te rollen. Het is mooi om dit nieuwe initiatief te kunnen lanceren en andere mensen verder te kunnen helpen. Wie weet zien we de talenten die we binnenkort begeleiden, later nog wel op televisie..."

klaar te stomen

Talent Factory is bedoeld voor kinderen en jongeren die hun talent verder willen ontwikkelen. Van Engelshoven: ,,We merkten dat er een leegte was tussen het reguliere muziekonderwijs en vakopleidingen als het conservatorium. Door cursussen aan te bieden voor talenten waar aandacht is voor de verschillende disciplines en de innerlijke motivatie van iemand, proberen we die leegte op te vullen en talenten klaar te stomen voor audities. Zo kunnen ze zo'n auditie met vertrouwen ingaan en stralen op het juiste moment."

Begin juli worden de eerste audities afgenomen voor het eerste trimester van Talent Factory dat na de zomervakantie van start gaat. Talenten die willen deelnemen aan de speciale klas, moeten beschikken over een basisniveau en natuurlijk over aanleg in zang of dans. ,,De talenten krijgen in kleine groepen twaalf weken lang, drie uur per week, les in zang, dans of theater", legt Van Engelshoven uit. ,,Anderhalf uur wordt aandacht besteed aan het zelfgekozen hoofdvak: zang of dans, vervolgens drie kwartier aan het bijvak (zang of dans) en drie kwartier aan theater. We bieden een totaalpakket aan in cursusvorm op het gebied van alle disciplines, omdat we denken dat jongeren daar verder mee komen."

Daarnaast wordt onder meer aandacht besteed aan de innerlijke motivatie en de persoonlijkheden van talenten. De cursus wordt afgesloten met een opvoering, zodat deelnemers alles wat ze geleerd hebben in de praktijk kunnen brengen en kunnen wennen aan de performance.

open dagen

Talent Factory gaat zaterdag 28 mei officieel van start met een open dag. Ook op zondag 19 juni kunnen mensen nog een kijkje nemen in het pand aan de Bergstraat 11 te Liempde. Tussen 14.00 en 16.30 uur kunnen bezoekers kennismaken met de organisatie. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan korte workshops zang en dans. Hiervoor dienen belangstellenden zich vooraf aan te melden via de website www.talentfactory.nl of uiterlijk een uur voordat de open momenten van start gaan. Tijdens beide open dagen is er volop aandacht voor theater en persoonlijke ontwikkeling.