Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

EERSTE WORLD TOUR-PLOEGEN BEVESTIGEN DEELNAME

Ster ZLM Toer zoekt lokale verkeersregelaars

De Ster ZLM Toer finisht dit jaar voor de vijfde keer in het centrum van Boxtel. Voorzitter Anton Ganzeboom uit Liempde werkt met zijn team aan de uitwerking van het programma en het boeken van zoveel mogelijk aansprekende wielerploegen. Ook is de werving gestart van verkeersregelaars, die het wielerevenement tijdens de slotetappe op zondag 19 juni in Boxtel en Liempde kunnen ondersteunen.

De verkeersregelaars worden op kruispunten in de dorpskom van Boxtel en Liempde, maar ook op kruispunten in het buitengebied ingezet om weggebruikers aanwijzingen te geven en te attenderen op de doorkomst van de wielerkoers. De Ster ZLM Toer finisht in de Stationsstraat; voordat de slotsprint verreden wordt, worden drie omlopen verreden in Het Groene Woud waarbij ook Liempde wordt aangedaan.

Verkeersregelaars kunnen zich via e-mail melden bij de organisatie van de Ster ZLM Toer: info@sterzlmtoer.nl.

GIANT-ALPECIN

Volgens voorzitter Ganzeboom staat vast dat minimaal zeven World Tour-ploegen meedoen aan de Ster ZLM Toer. Vooral voor sprinters is de etappekoers een prima opmaat voor deelname aan de Tour de France, die zaterdag 2 juli van start gaat bij Le Mont-Saint-Michel op de grens van Normandië en Bretagne. Giant-Alpecin, de ploeg van Liempdenaar Koen de Kort en Giro d'Italia-topper Tom Dumoulin, heeft zich als eerste gemeld. Daarnaast staat vast dat Lotto-Jumbo en de Beglische formaties Lotto en Etixx-Quick Step van de partij zijn. Welke renners ze meenemen is op dit moment nog niet bekend. Deelname van De Kort is twijfelachtig, de voorbije jaren werd de Liempdenaar in de aanloop naar de Tour de France ingezet tijdens andere meerdaagse wedstrijden zoals de Ronde van Zwitserland. De afgelopen jaren waren Marcel Kittel, André Greipel, Lars Boom en Mark Cavendish de grote blikvangers van de Ster ZLM Toer in Boxtel.

FOTO BOVEN: Het peloton van de Giro d'Italia koerste zaterdagmiddag onder meer door Otterlo in Gelderland. Uiterst links roze truidrager Tom Dumoulin, naast hem alle teamgenoten van Giant-Alpecin. (Foto: Marc Cleutjens).

Afbeelding