VERLIES IN BEKERFINALE AMSTERDAM

Castricum te sterk voor rugbymannen Ducks

De rugbyers van Ducks (Boxtel) en Oysters (Oisterwijk) hebben zondag de bekerfinale tegen Castricum verloren. In het rugbycentrum van Amsterdam werd een 51-19 nederlaag geleden tegen de veel sterkere opponent die met een ijzersterke selectie naar de hoofdstad was gekomen.

De spelers van Ducks en Oysters, die gezamenlijk een team vormen in de competitie en ook in de bekerstrijd succesvol waren, waren er op gebrand om de beker mee naar Brabant te nemen. Na een goede voorbereiding en een prima warming-up maakten de spelers van het combinatieteam zich op voor de ontmoeting met Castricum, een van de toppers in rugbyland.

STERK SPEL

Op het kunstgras in Amsterdam bleek al snel dat de tegenstander niet zomaar geklopt zou kunnen worden. Op veel fronten speelde Castricum beter dan de rugbyers uit Boxtel en Oisterwijk. De tegenstanders konden wel getackeld worden, maar écht invloed uitoefenen op het sterke spel van de Noord-Hollanders bleek lastig.

Na een halfuur spelen keek Ducks/Oysters al tegen een 0-19 achterstand aan; het gevolg van drie benutte tries. Kort voor rust deed de Boxtels-Oisterwijkse combinatie iets terug via Isaac Kense, die tweemaal scoorde. Ook Castricum pakte enkele punten; ruststand 12-24.

INHAALRACE

In de tweede helft zette Ducks/Oysters alles op alles om een beter resultaat te kunnen behalen. Met enkele wisselspelers in de gelederen werd de inhaalrace ingezet. Maar in de duels was Castricum beter én sterker. Dat kwam ook tot uiting bij het benutten van de tries.

Kort voor het eindsignaal slaagde Ducks/Oysters erin de eer te redden. Toen kon de derde try gescoord worden waarmee de eindstand werd bepaald op 19-51. Ondanks de grote nederlaag in de bekerfinale, kijkt de ploeg terug op een geslaagd toernooi waarin met een jong en licht team de finale werd behaald. Daarin waren de 'zwaargewichten' van Castricum een maatje te groot.

VETERANENTOERNOOI

Zaterdag 14 mei wordt in het sportpark van Oysters in Oisterwijk een veteranentoernooi gehouden waar gestreden wordt om de Blue Old Oysters Trofee (BOOT). Ook spelers van Ducks uit Boxtel doen hieraan mee. De jeugd tot 14 jaar traint in sportpark Den Wielakker in Boxtel. Kinderen die willen kennismaken met de rugbysport, zijn welkom om mee te trainen. Deelname is gratis.

Uitslag zondag 8 mei

Oysters/Ducks – Castricum        19-51

Programma zaterdag 14 mei

TBM: trainen in Boxtel        09.30

Vet.: BOOT-toernooi Oisterwijk        11.00

WILD RUGBY

In samenwerking met Buurtsport Boxtel houdt rugbyclub Ducks op 14 en 28 juni voor het eerst 'Wild Rugby'. Dat is een kennismaking met de rugbysport voor basisscholieren die samen gaan sporten op het grasveld nabij basisschool De Vorsenpoel. Van 18.30 tot 20.00 uur worden op beide dagen trainingen gehouden en wedstrijdjes gespeeld; het dragen van een bitje is tijdens de wedstrijden verplicht. Een bitje kan ter plekke gekocht worden.

Deelname aan Wild Rugby kost twee euro; deelnemers krijgen een gezonde snack. Inschrijven kan via www.rcducks.nl.