rea lenders opent colorrun op 15 mei

Pinksterweekend in teken van gouden jubileumfeest Tovido

Korfbalvereniging Tovido in Esch viert dit jaar het vijftigjarig bestaan. Het pinksterweekend staat volledig in het teken van het gouden jubileum. Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei vinden allerlei gezellige en sportieve activiteiten plaats in en rondom Esch. Hoogtepunt is de Essche Colorrun, een kleurrijk evenement dat zondag 15 mei om 13.00 uur van start gaat.

In het pinksterweekend worden diverse activiteiten voor de leden gehouden, zoals een bosspel, vossenjacht en feestavond. Op zondag 15 mei wordt de Colorrun georganiseerd: een loopwedstrijd die voor iedereen toegankelijk is en waarbij hardlopers en wandelaars een parcours afleggen, gekleed in een wit T-shirt. Aan het einde van het evenement staat iedereen er letterlijk gekleurd op, omdat ze bekogeld worden - en elkaar ondergooien - met kleurpoeder. In het sporpark van Tovido aan de Witvensedijk is een parcours met obstakels uitgezet. De wedstrijd gaat over het aantal rondes dat er maximaal in een uur tijd kan worden gelopen.

jeugdsportfonds

De organisatie heeft Rea Lenders gestrikt om de opening van de Colorrun te verzorgen om 13.00 uur. Zij is een professionele turnster op het onderdeel trampoline en komt dit jaar uit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Belangstellenden kunnen zich nog steeds inschrijven voor de Colorrun via e-mailadres colorrun@tovido.nl. Het inschrijfgeld komt ten goede aan het Jeugdsportfonds. Dat fonds stelt alle kinderen in staat om deel te nemen aan sportactiviteiten, ook de jeugd die van thuis uit de mogelijkheden niet heeft.


Naamdag Sint-Isidorus

Ter gelegenheid van de naamdag van Sint-Isidorus wordt op Eerste Pinksterdag, zondag 15 mei om 11.30 uur een gebedsdienst gehouden in de kapel die aan deze heilige is gewijd.

De dienst in de kapel, die is gelegen aan de Boxtelseweg nabij huisnummer 5 in Schijndel, wordt voorgegaan door pater Joe, die is verbonden aan de Michaëlparochie in Schijndel. De muzikale begeleiding is in handen van Jeanne Verbeek, een vertolkster van kerkelijke liederen.

Na afloop drinken bezoekers gezamenlijk koffie.