Afbeelding
Foto: Peter De Koning

What's up, Bjorn, Willem & Dennis?

Zeven verkenners en vijf leiders van Scouting Boxtel gingen afgelopen weekend hiken in de Ardennen. Twee keer 18 kilometer. Een gave ervaring, onder andere voor Dennis Schuurmans, Bjorn van Oijen en Willem Jansen (alle drie 14).

Wat was zwaar? ,,Omhoog wandelen in de zon. In de schaduw viel het mee. En dan die modderpaadjes, daar zak je soms flink in weg. Eén van ons was even z'n schoen kwijt, die moesten we uitgraven. En we liepen een keer fout. Maar de leiding bracht ons met de auto weer op de goede route. Dus dat was niet zo erg."

Wat viel mee? ,,De tweede dag. Toen liepen we op minder steile paden in de bossen, daar was het lekker fris. Het voelde ook alsof de tweede dag veel sneller ging."

Wat was het leukst? ,,De barbecue en het kaarten op zaterdagavond, op de camping. Daar sliepen we in drie tenten: één voor de leiding, één voor ons en één voor alle spullen. We hebben prima geslapen op onze matjes en in de slaapzakken. Van elkaars gesnurk hebben we nauwelijks last gehad. Wel van de koeien! Sommige stonden 's nachts nog te loeien, alsof ze naast de tent stonden."

Waarom zijn jullie meegegaan? ,,Omdat het gewoon heel erg leuk is. Het lijkt zwaar, met die grote rugzakken. Maar die hebben we goed ingedeeld en afgesteld. Dan voelt het niet zwaarder dan een flinke boekentas."

Wat hebben jullie geleerd? ,,Kies ingelopen schoenen, niet rennen op modderpaadjes en doe je sokken binnenstebuiten aan, dan krijg je geen blaren door de naden."

Dennis en Willem, jullie gaan na de zomer naar de volgende groep, de Rowans. Leuk? ,,Zeker! Dan krijgen we meer zelfstandigheid en mogen we ook zelf een kamp samenstellen. Willem denkt er zelfs over om ook leider te worden bij de welpen."

Waar kijken jullie naar uit? ,,Eind mei hebben we een sportweekend en in de eerste week van de zomervakantie gaan we met alle verkenners een week lang op kamp. Dat wordt ontzettend gaaf."

FOTO LINKS: Bjorn, Willem en Dennis (van links naar rechts) hebben genoten van het hiken in de Ardennen. (Foto: Peter de Koning)