Apothekersassistente Patricia van Vugt toont hoe de nieuwe receptautomaat van de apotheek in Liempde werkt.
Apothekersassistente Patricia van Vugt toont hoe de nieuwe receptautomaat van de apotheek in Liempde werkt. Foto: Annelieke van der Linden

24 uur per dag herhaalrecepten afhalen

Apotheek in Liempde
is receptautomaat rijker

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

De Rabobank sloot vorig jaar haar vestiging in Liempde, waardoor de huisartsenpraktijk en apotheek in het pand aan de Nieuwstraat overbleven. Sinds kort is Fysioteam in het bankgedeelte gevestigd. Met uitzondering van de kluis: daarin is een speciale receptmachine geïnstalleerd die sinds vrijdag in gebruik is. Met deze extra service kunnen mensen hun herhaalrecepten 24 uur per dag, zeven dagen per week afhalen.

Wanneer mensen een herhaalrecept nodig hebben, kunnen ze dit via de herhaaltelefoon, internet of brief laten weten aan de apotheek. De medicijnen worden door de medewerkers klaargemaakt en in de machine gezet. Vervolgens ontvangt de klant een sms dat hij de bestelling op kan halen bij de automaat. ,,Met behulp van een code kan die persoon de deuren van het pand openen en bij de machine de bestelling afhalen", legt apotheker John ten Ham uit.

Ook bij de apotheek in Sint-Oedenrode, waarmee de Liempdse vestiging een geheel vormt, is eerder al zo'n machine geplaatst. ,,Het is een extra service die apotheken goed kunnen gebruiken", legt Ten Ham uit. ,,Zeker in Liempde, waar de apotheek doordeweeks alleen 's middags geopend is. Nu kunnen mensen op ieder gewenst tijdstip hun medicijnen ophalen en hoeven ze niet te wachten. Het is prettig dat we deze service kunnen bieden." De machine is ook bedoeld voor mensen die gebruik maken van de herhaalservice. ,,We hadden kunnen kiezen voor een wand met kluisjes, maar dat aantal is beperkt", aldus Ten Ham. ,,In de automaat kunnen we 180 pakketten plaatsen." Volgens de apotheker zijn er ruim tweehonderd receptautomaten in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.apothekensintoedenrode.nl.


Auto ramt vangrail A2

Ter hoogte van verzorgingsplaats Ooiendonk aan de rijksweg A2 bij Liempde vond vrijdagavond een verkeersongeval plaats in de rijrichting ´s-Hertogenbosch, Een vrouw raakte door een nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en raakte met haar auto de vangrail aan de linkerkant van de snelweg. Vervolgens kwam ze door de klap met haar auto terecht aan de rechterkant van de weg en ramde ook daar de vangrail. Haar auto kwam op de rijbaan tot stilstand. De bestuurster werd nagekeken door een ambulancedienst, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Het beschadigde voertuig is door een bergingsbedrijf afgevoerd.