SOFTBALSTERS ONDERUIT BIJ STORKS

Honkballers Ducks imponeren in Beek

De honkballers van Ducks hebben zondag revanche genomen voor de nederlaag die een week eerder werd geleden. Bij Cheetahs in het Zuid-Limburgse Beek werd een indrukwekkende 13-1 zege geboekt. De Boxtelse softbalsters kwamen in Den Haag te kort tegen Storks en verloren met ruime cijfers: 9-2.

Aan slag begonnen de Boxtelse honkballers sterk en eerste slagman Max Denteneer kwam met een mooie honkslag op de honken waarna hij binnen werd geslagen door Yannick Brechenmacher. Brechenmacher werd op zijn beurt binnengeslagen door Jan van der Wielen, die een geplaatste honkslag wist neer te leggen. Ducks bleef doorduwen en wist maar liefst zeven punten te pakken in de eerste inning.

Startend werper Jeroen van Nes begon ongelofelijk sterk aan de wedstrijd, en wist gedurende vier innings de slagploeg van Cheetahs van de honken te houden. Omdat Van Nes vorige week erg veel had gegooid, werd hij in de vijfde inning vervangen door Kees van Aarle. Die liet een slagman op de honken komen met vier wijd, maar wist verder te overtuigen door drie slagmensen uit te krijgen.

VRUCHTELOOS

Intussen ging Ducks door met punten scoren en de tussenstand bedroeg 0-9, mede door een tweehonkslag van Van der Wielen. In de zesde inning wist de formatie uit Beek eindelijk te scoren, na een vruchteloze wedstrijd, mede geholpen door een veldfout die de inning had moeten beëindigen.

Van Aarle herpakte zich en zette de volgende slagman aan de kant. Ducks drukte door en scoorde in de zevende inning nog viermaal. In de gelijkmakende inning voor Cheetahs deed de veldploeg van Ducks haar werk en was de eindstand bereikt na zeven innings: 1-13.

Al met al een sterke wedstrijd door de Boxtelse zijde met goede tactische zetten. Beste slagman aan de zijde van Ducks: Max Denteneer met 3 uit 4 gemiddelde 0.750.

STERKE SLAGPLOEG

De softbalsters van Ducks gingen zondag al vroeg op pad voor de ontmoeting met Storks in een zomers Den Haag. Aan slag zetten zij de vrouwen van de thuisploeg direct op scherp. Evelien Gerrits kwam op de honken door een fout van de tweede honkvrouw; dankzij een fraaie honkslag van Rianne Boer kan Gerrits scoren.

Storks bleek evenwel een sterke slagploeg te zijn. Als antwoord op het Boxtelse punt in de eerste inning van Ducks, scoorde de Haagse formatie liefst zes keer door een aantal mooie honkslagen. In de tweede en derde inning kwamen zowel Ducks als Storks niet tot scoren, onder meer door een mooie aangooi van catcher Nikki van Nes op het tweede honk. Daardoor kon Ilon van Gurp de loopster van Storks uittikken.

Boer was in de vierde inning als eerste aan slag en sloeg een honkslag. Inge van Geel was niet alleen als pitcher sterk, maar wist Boer ook binnen te slaan met een prachtige tweehonkslag in het linksveld. Helaas voor Ducks viel de derde nul hierna snel en mocht de ploeg weer het veld in.

Wederom waren de softbalsters van Storks sterk aan slag. Ze scoorden in deze inning nog eens drie punten waardoor het aan het begin van de vijfde inning 9-2 stond.

GOED VELDWERK

Om de wedstrijd voort te kunnen zetten, moest Ducks deze slagbeurt scoren. Dit liet Storks echter niet toe en door goed veldwerk vielen de drie nullen snel. Door zeven punten verschil in de vijfde inning was de wedstrijd vervroegd afgelopen met een eindstand van 9-2 in het voordeel van Storks.

Uitslagen zaterdag 7 mei

Honkbal asp: Ducks – Cardinals        10-12

Softbal asp.: Tilburg – Ducks        9-23

Uitslagen zondag 8 mei

Softbal sen.: Storks – Ducks        9-2

Honkbal sen.: Kickers – Ducks 2        5-5

Honkbal jun.: Zeeuwse Honk – Ducks        11-2

Honkbal sen.: Cheetahs – Ducks        1-13

Programma donderdag 12 mei

Honkbal asp.: Starlights – Ducks        19.30

Programma zaterdag 14 mei

Softbal pup.: Cardinals – Ducks        10.00

Beelball rookies: Nuenen – Ducks        11.00

Softbal asp.: Jeka – Ducks        12.00

Programma zondag 15 mei

Honkbal sen.: Indians - Ducks        13.00