DVG en Essche Boys waren zondag tijdens de derby in sportpark De Roode Bleek aardig in balans. De Esschenaren kwamen op voorsprong in de eerste helft, DVG kwam in de tweede helft verdiend op gelijke hoogte. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

• PUNTENDELING IN ZONNIGE DERBY • ESSCHE BOYS BIJNA ZEKER VAN KLASSENBEHOUD

DVG en Essche Boys in balans in Liempde

DVG en Essche Boys hebben de zomerse derby in sportpark De Roode Bleek in Liempde afgesloten met een 1-1 gelijkspel. In de laatste thuiswedstrijd van DVG was het Essche Boys dat in de eerste helft op voorsprong kwam. Nadat de gasten een strafschop hadden gemist, was het DVG dat verdiend terugkwam.

Het duel tussen DVG en Essche Boys betekende de terugkeer van oud-trainer Rob van Griensven op het oude nest in Liempde. De coach nam het roer eerder dit seizoen over in Esch en zag zijn ploeg vooral in de eerste helft domineren en op voorsprong komen.

De eerste mogelijkheid van Essche Boys, een schot in de korte hoek, werd door DVG-doelman Sander van Eeuwijk eenvoudig gestopt. Van Eeuwijk, al enkele jaren een betrouwbare sluitpost voor de Liempdenaren, speelde zondag zijn laatste thuiswedstrijd.

Bij een vrije trap van DVG'er Peter Versantvoort moest ook Van Eeuwijks Essche collega aan het werk. Ook hier werd de inzet onschadelijk gemaakt en bleef de stand 0-0. De aansluitende hoekschop leverde niets op.

Een schot van Sander van de Ven had een mooie boog en krulde naar de verre hoek maar de Essche goalie kon de bal nog net over de lat tikken. In de 22e minuut kwam Essche Boys op voorsprong. Een afstandsschot van Django van Gerven ging onder doelman Van Eeuwijk door. Ondanks een vervelende stuit leek de bal houdbaar en dit gaf de keeper later toe: ,,Ik had hem moeten hebben."

Een diepe bal op Twan van de Broek werd goed aangenomen maar voordat hij kon schieten werd de bal met de punt van de schoen door de verdediger tot corner getikt. Doordat DVG iets anders ging spelen, werd het langzaam aan sterker en won ook meer en meer duels. Een counter van Essche Boys, op links opgezet, werd goed voorgegeven maar de afwerking was slordig. Ruststand 0-1.

KLASSENBEHOUD

Na de pauze zette DVG nog eens goed aan en werd Essche Boys op eigen helft vastgezet. Een tweetal kopkansen werd gemist door Bart de Windt en Bas van Houtum. In de counter waren de gasten gevaarlijk en een kopbal belandde op de Liemdpse doelpaal. DVG kreeg daarna diverse hoekschoppen en bij één hiervan was het opnieuw de kopsterke De Windt die het duel won. Zijn inzet werd van de doellijn gehaald.

De beste mogelijkheid voor Essche Boys om de voorsprong te vergroten en wellicht de drie punten mee naar huis te kunnen nemen, was vanaf de elfmeterstip. Een voorzet van Essche Boys kwam ongelukkig tegen Martijn Caarls aan en de scheidsrechter dacht een hand gezien te hebben. De penalty werd echter door Quint den Ouden hoog over het doel geschoten. Essche Boys kreeg op de counter meer kansen maar een schot van Marco den Ouden ging over en een mooie kopbal van Yannic van Gerven belandde buiten het bereik van de keeper op de paal.

STIJF ONDERAAN

In de 74e minuut maakte DVG de verdiende gelijkmaker. Een voorzet van Rik van Ruremonde werd door iedereen gemist en kwam terecht bij Bas van Houtum. Zijn schot, in de korte hoek, belandde hoog in het dak van het doel: 1-1. DVG bleef daarna aandringen en de gasten uit Esch hadden niet meer de kracht om er voetballend uit te komen. Echte kansen kwamen er niet meer, mede omdat Essche Boys het duel vertraagde en daarmee een punt veilig stelde en behoud in de vierde klasse bijna zeker stelde. Na 95 minuten maakte de scheidsrechter een eind aan de spannende en sportieve wedstrijd.

Na het laatste fluitsignaal werd het behaalde gelijkspel door Essche Boys als een overwinning gevierd. Spelers en staf waren op de hoogte van de uitslag van concurrent Vessem en realiseerden zich dat rechtstreekse handhaving nagenoeg een feit is. Met nog één wedstrijd te gaan, drie punten voorsprong en een beter doelsaldo zijn de Esschenaren nauwelijks nog te achterhalen. Hoe anders zag het er in de winterstop uit toen Essche Boys stijf onderaan stond met zes punten. Trainer Van Griensven en assistent William van Beek kregen op tijd de neuzen dezelfde kant op. Dit heeft, waarschijnlijk, tot een geslaagde inhaalrace in de tweede seizoenshelft geleid.

Man van de wedstrijd aan DVG-zijde was Mark van den Broek.