Daan van de Nosterum
Daan van de Nosterum Foto: Marc Cleutjens

BOXTELSE MANNEN EINDIGEN OP VIERDE PLAATS

MEP-hockeysters klaar voor play-offs

De vrouwen van MEP zijn in gedachten al bij de play-offs en speelden zondag in sportpark Molenwijk plichtmatig de competitie uit. Ze verloren van het verrassend sterke Goirle (2-4) en maken zich op voor de eerste ontmoeting met Beuningen op 18 mei. De mannen van MEP wonnen zondag in Boxtel overtuigend van Helmond (3-0) en stelden daarmee de vierde plaats veilig.

De spanning was weg zondag bij MEP-Goirle, maar het werd wel snel duidelijk dat de gasten naar Boxtel waren gekomen voor de punten. Na een gelijkwaardig begin, namen de gasten het initiatief. Tien minuten voor rust viel de 0-1 en daarna was het alle hens aan dek bij de MEP-defensie. Een bal kwam ook nog op de paal.

De afscheid nemende Isis van Wilgendael maakte na rust met een fraaie treffer gelijk, maar daarna was het toch weer Goirle dat de klok sloeg. In korte tijd liepen de bezoekers uit naar 1-3. Een tegentreffer van Janneke Vissers uit een strafcorner bracht MEP dichterbij (2-3), maar ook Goirle benutte een strafcorner: 2-4.

Coach Inge Poelmans constateerde dat haar ploeg zondag duidelijk niet bij de les was. Ze was tevreden met de komende play offs-tegenstander Beuningen. Poelmans zegt er veel zin in te hebben. In de eerste ronde spelen de Boxtelse hockeysters woensdag 18 mei thuis; afslag in sportpark Molenwijk om 20.30 uur. De return en een eventuele derde wedstrijd zijn op 21 en 22 mei in Beuningen, aanvang 12.30 uur.

EINDSTAND

Helmond        22-56         Weert        22-30

MEP        22-42        St.-Oedenrode        22-28

Hopbel        22-40        Concordia        22-22

Goirle        22-36        HCAS        22-20

Breda        22-32        Son        22-18

Oss        22-32        Geldrop 22-9

AMBIANCE

De mannen van MEP speelden zondag in een mooie ambiance hun laatste wedstrijd. Door de fantastische weersomstandigheden en geƫscorteerd door de winnaars van de grote clubactie, Sill van Overdijk en Marijn van Asveldt, straalde de ploeg bij opkomst op het veld duidelijk een winnaarsambitie uit. Bovendien wilden de Boxtelaren hun afscheid nemende manager Rob Koesen bedanken met een zege.

MEP begon fel en voortvarend en drukte Helmond terug. Er werd snel en zuiver gecombineerd. Vier strafcorners leidden niet tot een doelpunt, maar in de laatste seconde van de eerste helft trof Guus van Gardingen doel: 0-1.

In de tweede helft kwam Helmond iets meer los van de eigen speelhelft. Toch bleef MEP de betere ploeg. Daan van den Nosterum benutte snoeihard een strafcorner en Rajeev Deol gooide definitief de wedstrijd op slot: 3-0. Door deze overwinning wordt MEP na een goede reeks definitief vierde.

Coach Erik Verzijden kan wel leven met de vierde plaats, maar had er aan het begin van de competitie meer van verwacht. Iedereen blijft, aldus de coach. ,,En volgend seizoen gaan we vol voor de play offs."

EINDSTAND

Venlo        22-54        Weert        22-28

Oss        22-50        HCAS        22-26

B.-Enschot        22-44        HOD        22-22

MEP        22-43        St.-Oedenrode        22-15

Helmond        22-39        Concordia        22-15

Hopbel        22-28        MOP        22-12

FOTO BOVEN: Daan van de Nosterum aan de bal voor MEP. De mannenploeg besloot het seizoen zondag in eigen huis met een zege op Helmond. Van de Nosterum scoorde tweede Boxtelse treffer. (Foto: Peter de Koning).


balans dringt opnieuw aan bij college

'Verkeerssituatie MEP is kans voor wijkmakelaar'

Sinds kort heeft Boxtel twee wijkmakelaars in dienst die de verbinding vormen tussen de gemeente en inwoners. Politieke partij Balans ziet in de verkeerssituatie bij hockeyvereniging MEP 'een prima kans voor de wijkmakelaars om te laten zien wat ze voor de gemeente kunnen betekenen'. De partij hoopt dat er nogmaals gekeken wordt naar de optie om een braakliggend perceel te gebruiken als parkeerplaats.

Het college van B. en W. concludeerde eerder dat ze de situatie rondom de hockeyaccommodatie 'niet onveilig' vindt, maar dat er wel verbetering moet komen in de situatie. ,,Daarover zijn wij ook al geruime tijd met meerdere partijen in gesprek, waaronder het MEP-bestuur", zo laat het college in een eerdere brief aan Balans weten. De politieke partij heeft inmiddels nieuwe vragen gesteld. ,,We laten het onderwerp niet rusten, de risico's zijn te groot. We zouden namelijk niet graag zien dat er ongelukken gebeuren, of erger nog, dat een ambulance niet tijdig kan arriveren bij calamiteiten op het MEP-terrein of paviljoen Molenwijk", aldus gemeenteraadslid Mariƫlle van Alphen van Balans. ,,En zo ingewikkeld hoeft de oplossing niet te zijn." Ze doelt op het braakliggende terrein aan de rand van park Molenwijk in combinatie met een parkeerverbod in een deel van de Eikenlaan.

excuus

Eerder gaf het gemeentebestuur al aan dat dit perceel inderdaad in beeld is om de aan- en afvoerroute van sporters en bezoekers te verbeteren en dat de gehele Molenwijkseweg betrokken is bij verbetering van de verkeerssituatie. ,,Dat lijkt als excuus gebruikt te worden om nu niets te doen aan de verbetering van de huidige situatie bji MEP. Dat vinden we een slechte zaak", aldus Van Alphen.

De partij hoopt dan ook dat de wijkmakelaars een rol kunnen spelen bij de verkeerssituatie en stelt voor het thema aan te dragen als pilot om te laten zien wat ze voor Boxtel kunnen betekenen.