HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we het hoogfeest van Pinksteren met als motto: 'Geboortedag van de Kerk'. Jezus Christus is door de Geest uit de doden opgewekt met Pasen en door zijn dood en verrijzenis is Hij de Eerstgeborene van de nieuwe schepping. Zeven weken hebben we geteld vanaf Pasen, zeven maal zeven dagen. En nu is het de vijftigste dag. Pinksteren. Diezelfde Geest is op deze dag uitgestort over de apostelen. We vieren de geboorte van de Kerk, een nieuwe schepping.

* Pinkstermaandag. Op Pinkstermaandag luidt het motto: 'Gaven van de Geest'. Met Pinksteren sluiten we de paastijd af en belanden we weer in de tijd door het jaar. God laat ons deze tijd niet alleen, Hij laat ons niet als wezen achter, maar geeft ons juist voor deze gewone tijd de heilige Geest, de bijstand. We hoeven in ons dagelijkse leven niet alleen te strijden, we ontvangen een hulp – en dat is God zelf.

* Missionarissen. Deze week is de Week voor de Nederlandse Missionaris. Deze actie is de enige actie in Nederland die zich inzet voor de missionaris zelf. Honderden Nederlandse missionarissen, zusters, paters, broeders en missionaire werkers, werkzaam in arme landen, kunnen voor hun persoonlijk welzijn een beroep doen op deze actie. Dat betekent bijvoorbeeld dat zij, wanneer ze op verlof zijn in Nederland, financieel ondersteund worden. Na afloop van de vieringen van het Pinksterweekend wordt hiervoor gecollecteerd.

* Willirbrordusviering. Op het erf van de Willibrorduskapel op Luissel vindt op Tweede Pinksterdag, maandag 16 mei om 10.30 een eucharistieviering in de open lucht en alle parochianen van de Heilig Hartparochie zijn daarbij bijzonder welkom. Pastoor J. Grubben gaat voor en het Verrijzeniskoor verzorgt de zang. Omdat Sint-Willibrord patroon is van zieke kinderen, wordt bij deze viering ook de kinderzegen gegeven. En wie ooit op Luissel geweest is, heeft zeker ook onthouden dat er na de viering koffie met Luisselse koek is en om gezellig na te praten. Bij slecht weer wordt de viering verplaatst naar de familie Claassen op Luissel 5.

* Liturgische kalender. Zaterdag 14 mei: heilige Mattias, apostel; donderdag 19 mei: Jezus Christus, eeuwige Hogepriester.

* Bereikbaarheid secretariaat. Het parochiesecretariaat is deze week bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden wordt via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken afgespeeld.

* Uit de agenda. Zaterdag 14 mei, 15.30 KomenZie, Koetshuis, Duinendaal. Donderdag 19 mei, 20.00 vergadering financiële commissie, pastoraal centrum Duinendaal.

* Bloedmirakelse avond. Woensdag 18 mei is er om 20.15 in de Protestantse Kerk een Bloedmirakelse avond. Pater Hans de Visser houdt een lezing over de Heren van Merheim in relatie tot de Leenbrief van 1356 en het Heilig Bloedmirakel rond 1380. De lezing wordt muzikaal omlijst door de Boxtelse Cantorij onder leiding van Wil Barten.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies van Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Huwelijk. Vrijdag 20 mei trouwen om 14.00 in de Sint-Petrusbasiliek Frits Groot en Marieke Terhürne. De parochie wenst hen veel geluk en liefde en vraagt hiervoor Gods zegen.

* Overleden. In onze parochie is overleden Marietje van der Steen- van de Langenberg (89). Moge zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Vastenactie. De opbrengst in de kerk is tot nu toe 5.570 euro. Samen met Esch, Liempde, Lennisheuvel en Molenweide is het resultaat 7.590 euro.

* Vieringen Pinksteren. Zaterdag 19.00: met samenzang. Zondag 9.00 uur (stille heilige mis) en 10.30 uur (hoogmis met Sint-Petruskoor). Op Pinkstermaandag is er geen eucharistieviering in de Sint- Petrusbasiliek, maar om 10.30 in de Willibrorduskapel op Luissel. Voorgangers op Eerste Pinksterdag zijn pastor R. Niessen en pater H. de Visser. Voorganger op Tweede Pinksterdag 10.30 uur in de Willibrorduskapel is pastoor J. Grubben.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Brevis in B-Dur K.V.275 (272b) van W.A. Mozart.

* Orgelprogramma. Andriessen - Veni Creator Spiritus (Ricercare), Bach – Liebster Jesu, wir sind hier. Stuart-Archer – Meditation on Veni Creator. Bach – Praeludium und Fuge in e-moll.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 overl. ouders Van der Meijden- v. Esch (jgt); Maria Strijbosch- v. Hooff (mgd); Netty v.d. Meijden-Sleutjens (verj.); Cornelia Verhagen- v. Rulo en Martinus Verhagen (verj.); Theo Schilder (verj.); uit dankbaarheid voor 64-jarig huwelijk.

ZONDAG 09.00 José Voermans-van Geel (mgd). 10.30 Geertruida Heeren- v. Galen (jgt); ouders De Bresser-Schoenmakers en zoon Lambertus (jgt); Truus Verlangen-Hendriks (mgd); Anneke v.d. Langenberg-Karssemakers (mgd); Riet Trommelen-Schneijdenberg (mgd); Jan Jaspers (mgd); Nelly v. Gerven-Ras (mgd); Roland Timmermans en Riet Bekkers-Puik (mgd); Nellie Schelle- de Bever (mgd); Ria Schoonens-Vissers (mgd); Felisa Garcia (mgd); overl. ouders Backx- v. Gils; Anneke v.d. Meyden- v. Zeeland; ouders Troeijen- v.d. Ven.

MAANDAG 10.30 viering in de Willibrorduskapel op Luissel. Intenties voor Marinus Habraken (mgd); Jan Schoenmakers en Mien Schoenmakers- v. Wagenberg en zoon Jan Schoenmakers; Ria Schoonens; Piet v.d. Meijden; Ties v. Pinxteren. 10.30 eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

DINSDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle overleden parochianen.

WOENSDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle overleden parochianen.

DONDERDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle overleden parochianen.

VRIJDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle overleden parochianen.

* Misintenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering. Intenties voor mw. v.d. Loo-Spierings (jgt); Antoon Jurriëns (verj).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering. Voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Samenzang onder leiding van Antoinette v. Roosmalen. Intenties voor Thom v.d. Boomen (jgt); Mari Smolders (jgt); Cisca Kuppens-Schelle (mgd).

ZONDAG Eerste Pinksterdag, 09.30 hoogmis; voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Gregoriaanse gezangen met medewerking van kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Mien Quinten (fundatie); overl. ouders Bets en Marinus Quinten; Francesca Flesia-Galvani (mgd); Erna Kuppens-Duis (mgd); ouders Van der Vleuten- v. Aarle en overl. fam.

MAANDAG Tweede Pinksterdag 10.30 gebedsviering bij de Willibrorduskapel op Luissel in Boxtel. In Liempde is er geen eucharistieviering.

DONDERDAG 09.00 stille mis.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Maandag is op de begraafplaats Jan Hodzelmans (81) bijgezet. Dat hij moge rusten in vrede.

* Meimaand. In het teken van de moeder aller Moeders zijn er in de parochie deze maand tal van vieringen rond Maria. Kijk hiervoor elders bij de parochieberichten van de Heilig Hartparochie of via de website www.heilighartparochie.nl.

* Welkom in de pastorie. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 koffie drinken op de pastorie, een praatje met de kapelaan en het opgeven van een misintentie. Deze kost 12 euro.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eucharistieviering. Zeven kinderen doen hun eerste communie. Intenties voor overl. ouders Van Haaren-Veraa (jgt); Truus v. Overbeek; overl. ouders Vissers- v.d. Heijden (jgt).

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts. Intenties die later binnenkomen worden niet meer in Brabants Centrum vermeld, maar wel in de viering afgelezen. Misintenties kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Agenda. Maandag 16 mei: doopviering Charlotte Vergeer. Woensdag 18 mei: met de KBO naar de Heilige Eik. Zaterdag 21 mei, 18.30: eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintenties bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag geopend van 10.30 tot 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven

Sint-Willibrorduskerk
Esch

VRIJDAG 19.00 eucharistieviering met toediening van het heilig vormsel aan zestien meisjes en jongens uit Liempde en Esch. Voorgangers zijn deken Geertjan van Rossem en Jacques Grubben. Zang door koor Innovation. Intenties voor Kees v. Kuijk en Mien v.d. Loo, opa en oma van Ilse; Frans v. Esch, opa van Mark en Ilse; Johan Schellekens; Joke v.d. Besselaar; oma Mia v. Gaal van Judy; papa Wim v. Oers, opa Martien v. Oers, oma Thea Arts van Esmeé.

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het Esch' Mannenkoor. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor Zus v.d. Struijk- v.d. Linde en dochter Sjannie; Bart v. Wijk; voor de parochie.

MAANDAG Tweede Pinksterdag 19.00 eucharistieviering in Het Buitenhuis. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Intentie voor Greet v. Grinsven.

MEDEDELINGEN

* Missionarissen. Na afloop van de viering van zaterdag 14 mei 19.00 is er een kerkdeurcollecte voor de Nederlandse missionarissen.

* Misintenties. Sinds 1 januari is de vergoeding voor een misintentie 12 euro. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Presentatie communicantjes en vormelingen. Intenties voor: Dieneke v. Helvoort- v. Oirschot; Ad v.d. Sande; Piet Valks (sterfdag); Jo Valks (sterfdag).

DINSDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje met aansluitend vespers, het liturgisch avondgebed.

DONDERDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje.

MEDEDELINGEN

* Rozenhoedje. In de meimaand zal op dinsdag- en donderdagavond om 19.00 het rozenhoedje worden gebeden.

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 19 mei om 19.30 uur bijeenkomst Emmausgebedsgroep in het parochiezaaltje.

* Priesterjubileum. Vanwege het zilveren priesterjubileum van pastoor Frank As wordt op zondag 22 mei zal in de kerk van de Heilige Michaël in Sint-Michielsgestel om 10.00 een plechtige eucharistieviering gehouden. Op zaterdag 21 mei is er in Gemonde om 18.30 een eucharistieviering met gemengd koor. Na de viering in de kerk is iedereen uitgenodigd in dorpshuis De Kei.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG Eerste Pinksterdag, 10.00 kerkdienst waarin iemand belijdenis van het geloof aflegt, wordt geleid door mw. ds. C.A. Terlouw uit Boxtel. Voor de kinderen is er lange Paks, zij hebben hun eigen dienst in De Schakel. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Taizélied. Zondag 09.45 inzingen van het lied van de maand: een Taizélied: 117d.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.