Repair Café zoekt vaklieden

Na het succes van het eerste Repair Café in dorpshuis De Kei aan de Lambertusweg in Gemonde, is het woensdag 18 mei van 10.00 tot 12.00 uur tijd voor de tweede editie. Ook dan worden er door vrijwillige vakmensen kleine reparaties verricht aan onder andere fietsen, elektrische apparaten en speelgoed. Om het Repair Café draaiende te houden worden vrijwillige vaklieden gezocht.

De vrijwilligers van het naburige Gestelse Repair Café zullen Gemondenaren met kapotte spullen op 18 mei en 29 juni nog uit de brand helpen, daarna hoopt de organisatie het café voort te kunnen zetten met Gemondse vrijwilligers. Dat kunnen vakmannen en -vrouwen zijn die handig zijn met naald en draad, weten hoe ze elektrische apparaten aan de praat kunnen krijgen of bijvoorbeeld een fiets kunnen repareren. De vakmensen zorgen voor het benodigde gereedschap en alleen gebruikte materialen moeten worden vergoed.

Wie het leuk lijkt om één keer in de zes weken twee uurtjes paraat te staan om kapotte spullen of kleding te herstellen, kan zich melden via info@dorpstafelgemonde.nl. Binnenlopen tijdens de wekelijkse Dorpstafel in dorpshuis de Kei op woensdagen tussen 10.00 en 12.00 uur is ook mogelijk.