Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

KAMERCONCERT MET VLAAMSE SOFIE DHONDT IN BOXTEL

Jazz klinkt voor het eerst bij DoMus

De bekende Boxtelse pianist en muziekpedagoog Eric Schoones presenteert deze maand een DoMus Kamerconcert waarin jazz in zijn eigen huiskamer het hoofdmenu vormt. Zondag 22 mei is de Vlaamse zangeres Sofie Dhondt te gast in de kamer aan de Poolsestraat. Met Schoones op piano brengt Dhondt enkele jazzstandards ten gehore, zoals ze bekend zijn geworden van Diana Krall en Keith Jarrett.

Zangeres Dhondt studeerde jazz-zang en piano aan het conservatorium te Gent en vervolgde die studie dit jaar nog aan het Lemmens Instituut in Leuven, waar ze ook les geeft. Eerder was ze als docente verbonden aan het conservatorium van Kortrijk en de Vlaamse Musical School. Ze is MC (master of ceremony – red.) in enkele grote dancings en werkt samen met deejays als Murdock en Merdan Taplak, ook bij grote evenementen als City Parade en Love Parade.

Dhondt is verbonden aan het in België spraakmakende project 'Let's Go Urban', een urban culture-beweging die werd opgericht door Sihame El Kaouakibi, een naschools programma voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 30 jaar, op het gebied van dans, muziek, media en sport.

Ze heeft als zangeres en arrangeur de leiding over het Urban Choir waarmee ze regelmatig optredens verzorgt. Dhondt speelde eerder een hoofdrol in een internationale productie van de musical Grease en was te zien in televisieprogramma's als X-factor en de Voice van Vlaanderen.

JONI MITCHELL

Het is voor het eerst dat er jazz op het programma staat in de serie huisconcerten van Eric en Arlette Schoones in Boxtel. ,,Ik heb door de samenwerking met Sofie veel voor mij nieuwe en prachtige muziek ontdekt", vertelt Schoones. ,,Sofie zingt bekende jazzstandards zoals 'I've Got You Under My Skin', 'Body and Soul', 'Peel me a Grape', 'My Funny Valentine', 'I Miss You So' en 'Love Letters'.

Daarnaast vertolkt Dhondt ook recenter werk, onder meer van Joni Mitchell en Billy Joel. ,,Alles in mooie arrangementen van Diana Krall die net zo mooi pianospeelt als ze zingt", meent Schoones. Het programma wordt aangevuld met enkele pianobewerking van Keith Jarrett, zoals 'Over the Rainbow', 'Someone to Watch Over Me' en 'The Night We Called It A Day'.

ZEN EN MUSICEREN

Schoones is naast zijn praktijk als pianodocent in Boxtel en Oisterwijk vooral actief als schrijver voor tijdschriften en legt momenteel de laatste hand aan boek over musiceren. Hij is ook docent aan de Imola Piano Academy Eindhoven en geeft daar op dinsdag 17 mei om 19.00 uur een openbaar en gratis toegankelijke workshop over zen en musiceren.

Het DoMus Kamerconcert met Sofie Dhondt en Eric Schoones begint zondag 22 mei om 12.00 uur. De toegang bedraagt tien euro, kaarten kunnen gereserveerd worden via e-mail: info@ericschoones.nl. Bellen kan ook: (0411) 68 44 31.

FOTO BOVEN: Sofie Dhondt in actie tijdens een van haar vele jazzconcerten. (Foto: DoMus Kamerconcerten).


Open Quizronde

in vijf Boxtelse

horecazaken

Het Boxtelse quizbedrijf The Brain organiseert zaterdag 4 juni alweer de derde editie van de Open Boxtelse Quizronde. De inschrijving is gestart en de belangstelling is ook dit jaar groot.

De deelnemende teams, maximaal veertig, spelen die middag vier quizrondes, telkens in een ander café. Aanmelden kan bij de vijf deelnemende horecazaken, er zijn nog enkele kaarten te koop.

Dat zijn 't Hart van Boxtel, Becoloth, Le Temps Perdu, En Garde! en De Kerk. Een team bestaat uit maximaal vier personen dat 25 euro betaalt om mee te mogen doen. Het quizzen begint om 14.00 uur, de teams worden om 13.30 uur verwacht bij 't Hart van Boxtel waar de inschrijving plaatsvindt.

Rond 18.00 uur zijn de teams klaar met quizzen en een halfuur later vindt de prijsuitreiking plaats. Het Utrechtse team Korsakov-Lite zal alles in het werk stellen de vorig jaar gewonnen wisselbeker weer mee naar de Domstad te nemen. ,,Voor de liefhebbers is er na de quiz tegen betaling van 10 euro de mogelijkheid om aan te schuiven voor een heerlijke hamburger met frites en salade", vertelt Kiske de Leest van The Brain.