Het café van jongerencentrum B-Town werd zaterdag even omgetoverd tot een huiskamer. Verschillende jonge singer-songwriters brachten hun liedjes ten gehore. Ook organisator Kaylee van den Meerendonk klom op het podium. (Foto: Daisy Renders).
Het café van jongerencentrum B-Town werd zaterdag even omgetoverd tot een huiskamer. Verschillende jonge singer-songwriters brachten hun liedjes ten gehore. Ook organisator Kaylee van den Meerendonk klom op het podium. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

Singer-songwriteravond in jongerencentrum B-Town

Muzikaal genieten in huiskamersfeer

De Boxtelse muzikante Kaylee van den Meerendonk (15) organiseerde zaterdag een singer-songwriteravond in het café van jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat. Daar brachten enkele jonge liedjesschrijvers covers én eigen nummers ten gehore aan een publiek dat ademloos zat te luisteren.

Vanuit het jongerenwerk krijgen Boxtelse tieners geregeld de kans om zelf iets te organiseren. Jongerenopbouwwerker Claudia Pinxt wilde graag iets doen met singer-songwritermuziek en klopte bij Kaylee aan voor de invulling van de avond. Dat was snel geregeld. ,,Ik wist meteen wie ik wilde vragen", glunderde Kaylee.

Met gedimde lichten en wat waxinekaarsjes op tafel ademde het jongerencafé zaterdag de sfeer uit van een huiskamer. Precies zoals het hoort bij een singer-songwriteravond. Verschillende jonge muzikanten speelden kleine liedjes. Soms gevoelig, dan weer uptempo. Ook Kaylee zelf kroop achter de microfoon met haar akoestische gitaar. Ze speelde ter afsluiting van de muziekavond liefst tien nummers voor het publiek, dat ook verzoekjes mocht doen.

Vuurrood van inspanning, want ze had toch maar drie kwartier onafgebroken gezongen en gitaar gespeeld, én opluchting keek Kaylee tevreden terug op de avond. ,,De muzikanten waren allemaal erg goed, er waren veel mensen én het was bovendien erg gezellig. Wat mij betreft was het een topavond!", lachte ze.