De initiatiefnemers van Lekker Lennisheuvel poseren in Park Boscheind. Van links naar rechts Ivan Corst, Jan Blok, Rianne Doornekamp en Ingrid van Veen. (Foto: Peter de Koning).
De initiatiefnemers van Lekker Lennisheuvel poseren in Park Boscheind. Van links naar rechts Ivan Corst, Jan Blok, Rianne Doornekamp en Ingrid van Veen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Marc Cleutjens

LOKALE ONDERNEMERS BUNDELEN KRACHTEN OP ZONDAG 29 MEI IN 'BOSCHEIND'

Culinair genieten op 'Lekker Lennisheuvel'

MARC CLEUTJENS

Lekker Lennisheuvel is de naam van een nieuw culinair evenement dat zondag 29 mei voor het eerst in het kerkdorp zal worden gehouden. Met nadruk onderstrepen de initiatiefnemers dat dit de eerste editie is; ze hebben er voldoende vertrouwen in dat Lekker Lennisheuvel een succes gaat worden en de komende jaren meer afleveringen gaan volgen. Park Boscheind is de perfecte locatie voor het evenement waar een kleine twintig ondernemers heerlijke hapjes en drankjes gaan serveren.

Vier ondernemende inwoners van het kerkdorp nabij Boxtel staan aan de wieg van Lekker Lennisheuvel. Wat ze verenigt is de passie voor de ambachtelijke keuken, een voorkeur voor eerlijke producten uit de eigen regio en de ambitie om te laten zien dat het goed toeven is in 'dat kleine dorpje achter het industrieterrein'. ,,Lennisheuvel is meer dan een gehucht bij Boxtel", zegt Rianne Doornekamp van TheeTuin't Bakhuys aan De Bocht. ,,We hebben allemaal een enorme drive om te laten zien dat het gezellig wonen en leven is in ons dorp."

ZELFGEMAAKT

Doornekamp is een van de initiatiefnemers van Lekker Lennisheuvel, samen met Ingrid van Veen van Soep d'Ing, een bedrijfje aan de Mijlstraat dat zich toelegt op de ambtelijke productie van (h)eerlijke soepen. Daarnaast zijn Ivan Crost en Jan Blok nauw bij de organisatie betrokken. Aan de Knuistenkoepel, in het buitengebied van Lennisheuvel, runnen ze samen La Casa Dei Cicchetti en leggen ze zich toe op de vervaardiging van Italiaanse hapjes, buffetten en barbecues. Daarnaast worden met streekproducten uit Het Groene Woud ambtelijke producten gemaakt, zoals paté. Ook is het bedrijfje bekend van Italiaanse pop-up restaurants; enkele weken geleden werd er eentje ingericht in een Mercedes Benz-autobedrijf in Liempde.

,,Het idee voor Lekker Lennisheuvel is geboren op de vorig jaar gehouden Herfstfair op de Markt in Boxtel", vertelt Van Veen. ,,We stonden met kraampjes vlakbij elkaar, ik met mijn zelfgemaakte soepen en Ivan en Jan met hun Italiaanse hapjes en streekproducten." Na de jaarwisseling werden de ideeën pas echt concreet en werd de knoop doorgehakt om Lennisheuvel te verrijken met een culinair evenement. ,,We willen laten zien dat in ons dorpje heel veel kleine ondernemers actief zijn op het gebied van food & drinks", vertelt Doornekamp van 't Bakhuys.

ASSORTIMENT

Tijdens Lekker Lennisheuvel krijgen alle deelnemers ondernemers de kans om hun assortiment te presenteren. Naast de bedrijfjes van de initiatiefnemers - Soep d'Ing, La Casa Dei Cicchetti en TheeTuin 't Bakhuys, zijn dat zo'n vijftien kleinere bedrijven die zich soms al vele jaren toeleggen op de productie en verkoop van ambachtelijke producten en streekgerechten. ,,De afspraak is dat alle deelnemers in elk geval één gerechtje presenteren dat voor slechts één euro te koop is", zegt Van Veen. ,,We hebben met iedereen duidelijke afspraken gemaakt, zodat er straks bijna twintig verschillende gerechtjes gepresenteerd worden en er geen overlap is", vult Blok aan.

Naast de kleine gerechtjes die in alle kraampjes in park Boscheind verkrijgbaar zullen zijn, staat het alle ondernemers vrij hun verdere assortiment onder de aandacht te brengen. ,,Het aanbod zal gevarieerd zijn", belooft Crost. Hij noemt de asperges van boer Jan van Gerven, de sushi van Mascha de Wit, de boerderijproducten van De Gevulde Knapzak, de koffie van Home Made Coffee en het ambachtelijke ijs van Marion van der Velden. Het bier wordt geserveerd door de Liempdse Dorpsbrouwerij, taarten komen van Thera's Taartenfeest uit Boxtel. De thee komt uit het assortiment van TheeTuin 't Bakhuys en natuurlijk serveert Van Veen lekkere soepen van Soep d'Ing.

ZIEKTE VAN LYME

Bijzonder is de pizza-over die in park Boscheind komt te staan. Daar gaat Marinus Doornekamp met enkele vrijwilligers pizza's bakken voor het goede doel. ,,Marinus is bestuurslid van de stichting Lyme Aangenaam die zich inzet voor patiënten die te maken hebben gekregen met de ziekte van Lyme", vertelt zijn echtgenote Rianne. De ziekte wordt overgebracht door teken en kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. ,,Mensen die een pizza kopen, steunen het werk van de stichting."

Naast culinaire hapjes en drankjes omvat Lekker Lennisheuvel een aantal extraatjes om het jong en oud naar de zin te maken in park Boscheind. ,,We streven ernaar om er een bruisend evenement van te maken waar het van begin tot eind genieten is. Naast alle hapjes en lekkernijen die in kraampjes worden aangeboden, is er muziek van blaasorkest Noottoestand en treedt zangeres Francien van de Moosdijk uit Lennisheuvel op", vertelt Van Veen. Daarnaast draait deejay Steph platen en wordt voor kinderen een luchtkussen opgeblazen.

De vier initiatiefnemers zijn enthousiast over de opzet van hun evenement en hopen dat het aanslaat. ,,Het bijzondere is dat we veel kleine ondernemers samenbrengen die allemaal iets lekkers gaan serveren dat je thuis beslist niet krijgt", lacht Van Veen. ,,Daardoor zullen alle hapjes lekkerder en eerlijker zijn", belooft Crost.

Lekker Lennisheuvel duurt zondag 29 mei van 14.00 tot 18.00 uur en is gratis toegankelijk. Inwoners van het kerkdorp worden met een folder verder geïnformeerd over het evenement.